Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Български дует покори Лас Вегас

отпечатай новината

22.11.2016 12:17 | Видян 1079 пъти

Български дует покори Лас Вегас

Родните музиканти Мая и Пламен (Папи) Ковачеви, известни повече като струнен дует Weil, се завърнаха от Щатите с престижно отличие в категорията “Най-добри инструменталисти”. Преди броени дни в Лас Вегас те пребориха конкуренция от цял свят и бяха обявени като едни от фаворитите на наградите Most Famous Awards Show 2016. Бронзовата статуетка, която получиха е еквивалент на наградите Грами в областта на модерната класическа музика.

Отличието им бе връчено в хотел Ballys, където се провеждат големите шоу програми във Вегас. Водещи на церемонията бяха Мат Галант от MTV и Естер Голдбърг, американски актьор и шоумен. Събитието протече като концерт, който откриха именно Мая и Пламен Ковачеви. Музикалното семейство от Пловдив представи авторски парчета, както и техни версии на класика и рок.

Родните творци грабнаха журито и публиката с авторска музика, въпреки че това не е задължително условие за участие в конкурса Most Famous Awards Show. Сред важните критерии са и сценичното поведение, както и умението да представяш нещо ново на публиката. Нашенците впечатлили публиката и журито с авторските проекти “Инвазия” и “On The Top”, които са част от албума им “Инвазия”. Наградата от Most Famous Awards Show 2016 включва и запис за световна музикална компания.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !