12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Вписаха ни в Гинес заради играчи на табла

отпечатай новината

28.11.2016 18:04 | Видян 1402 пъти

Вписаха ни в Гинес заради играчи на табла

Български играчи на табла поставиха световен рекорд и сертификатът Книгата на рекордите Гинес  бе представен лично от гръцкия бизнесмен Никос Калоянис, собственик на световно известната марка Ouzo Plomari. Новият световен рекорд – най-много играчи на табла в рамките на 1 час – бе поставен по време на седмия Национален турнир по табла Plomari 2016 в курортния комплекс Албена, където 644 играчи играха едновременно в продължение на 60 минути. Г-н Калоянис, който пристигна специално за представянето на сертификата в прес-клуб „България”, сподели, че опитът за рекорд е направен поради сериозния интерес на български играчи към националния турнир по табла Plomari, който традиционно се провежда вече 7 години у нас.

Олимпийските шампиони Мария Гроздева и Армен Назарян – участници в турнира – се заканиха, че и догодина ще се включат в надпреварата със зарове, в която са се доказали като победители. Известният български волейболист Борислав Кьосев, също участник в турнира, обеща, че ще се включи отново в надпреварата за победа по табла. Димитър Туджаров-Шкумбата, който е и лице на турнира през изминалите 7 години, изневери на стила си и вместо обичайните шеги съвсем сериозно заяви, че българите са известни не само с правилния избор на качествени напитки, но и с поредния световен рекорд в областта на спорта.

На събитието присъстваше и представителят на курортен комплекс Албена - Руслан Йорданов, който изрази гордостта си, че рекордът е поставен в едно от любимите места за почивка на българи и чужденци. Представянето на сертификата от Гинес бе поднесено с артистичност и професионализъм от звездите от Дарик радио – Михаил Дюзев и Иво Райчев. Най-вероятно догодина ще бъде направен опит за нов световен рекорд, издадоха г-н Калоянис и вносителите на Ouzo Plomari за България – Леопард Трейдинг.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !