Следите остават по БНТ: Какво се...

На 26 април, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1 гледайте...

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от...

Любимката на шеф Виктор Ангелов - Симона, по-известна...

Енчо Керязов отказа щедър хонорар

отпечатай новината

30.11.2016 13:59 | Видян 1084 пъти

Енчо Керязов отказа щедър хонорар

Сложна организация, граничеща с военна стратегия приложиха организаторите на спектакъла за 120 години български цирк Драгомир Драганов и Силвестър Лолов, за да съберат на едно място на 16, 17 и 18 декември звезди на манежа, потомци на старите легендарни фамилии и най-добрия ниакробат, носител на Сребърен клоун Енчо Керязов.

За пореден път Енчо показа, че освен голям артист е и изключителен човек. Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

"Скъпи приятели и почитатели на цирковото изкуство! Позволете ми да изкажа огромната си благодарност към моите приятели Драгомир Драганов и Силвестър Лолов за отправената покана да бъда част от този голям празник на българското цирково изкуство.
 
Държа да споделя личния си мотив да приема участие в този тържествен български цирков спектакъл и да откажа щедър седмичен хонорар в САЩ. Още от времето, когато Драго беше водещ в предаването "Чай", винаги е канил различни циркови артисти да му гостуват. Не пропускаше и най-малката възможност да рекламира цирка от телевизионния екран. Безспорно,

Драго е публичната личност, която винаги застава в подкрепа и брани честа на българските циркови артисти. Създаде музей, които ще съхрани златните години на българския цирк завинаги! Никога няма да забравя оня момент, когато с поглед на малко дете и треперещи ръце, попита принцеса Стефани дали мисли, че в следващите издания на фестивала в Монако ще има българско участие...
 
Не познавам друг човек в България, който с такова уважение да се отнася към цирковото изкуство и толкова безрезервно да е влюбен в него, за разлика от мнозина други, професионално свързани с цирка. Пред такава любов човек може да изпитва само и единствено респект!", завършва Керязов, който от София лети за Амстердам, където има нов ангажимент.
 
На 16, 17 и 18 декември ще се радваме на най-мащабния цирков проект през последните години под патронажа на Министерството на културата и Столична община. 120-ата годишнина на българския цирк ще бъде чествана като в приказките - "три дни яли, пили и се веселили". Само че вместо на трапезата удоволствията ще бъдат на манежа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !