Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Как се поддържа модерна хотелска сигурност във времена на тероризъм

отпечатай новината

15.12.2016 15:58 | Видян 5149 пъти

Как се поддържа модерна хотелска сигурност във времена на тероризъм

Лобито на Шератон Летище Брюксел се превърна едновременно в лазарет за 81 ранени и щаб за силите за сигурност, когато сутринта на 22 март т.г. две бомби разтресоха аерогарата, убивайки 17 души. Хората инстинктивно потърсиха хотела като убежище, като сигурно място, където да се подслонят в настъпилата истерия. А обученият персонал не само оказваше първа помощ на 81 ранени, но и психологическа подкрепа на всички останали, които подириха спасение в хотела.
Въпреки че е столица на ЕС и НАТО и винаги е бил смятан за едно от най-сигурните места на планетата, Брюксел се превърна в една от мишените за терористите. Самата Европа, която е приемана от цял свят като остров на спокойствието, само през 2015 г. стана червена зона на Рисковата карта за политическо насилие и тероризъм на компанията за сигурност АОН с 644 убити от атентати на Стария континент. Това е много повече, отколкото общия сбор на жертвите на тероризма в ЕС за предишните 5 години, взети заедно. 63% от терористичните актове са засегнали цивилни граждани на публични места.

Хотелите се оказват една от мишените с повишена опасност

за атакуване, особено в контекста на очакваната вълна от нападения около Коледа и Нова година в Европа, за която първо предупредиха някои специални служби, а после бе потвърдена и от представящи се за говорители на Ислямска държава. Защото хотелите са символ на спокойствието, благополучието, смесването на хора с различни националности, вярвания, разбирания под един покрив, които говорят общ език – всичко, срещу което муджахидините се борят.
Изследване на СТР, направено неотдавна преценява риска за сигурността на отделните европейски дестинации. Фирмата за хотелски данни и маркетинг прави проучвания след атентатите в Мадрид 2004, Лондон 2005, Париж 2015 и Брюксел 2016 и доказва драматичен срив в месеците след терористичните актове и видим спад за съответните и понякога – за следващите години, не само в заетостта на хотелите, но и в рентабилността им. Все пак по преценка на експертите не отнема много време стабилизацията на пазара във всяка от тези дестинации.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !