Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Как Melia’ стигна от 1 хотел на Майорка до 370 по цял свят

отпечатай новината

15.12.2016 16:12 | Видян 5385 пъти

Как  Melia’ стигна от 1 хотел на Майорка до 370 по цял свят

Смъртта на Фидел Кастро повиши и без друго големия интерес на туристите от цяр свят към бележащата големи ръстове през последните години и немалък интерес от страна на първокласните инвеститори в хотели  Куба. А, както вече четохте в Гранд миналата година по същото време, доминатор на местния пазар не е някоя от световните свръх-,мега-, ултравериги като Мариот-Старууд, Акор-Феърмонт-Рафълс или Хилтън-Радисън. И в Хавана, и на Варадеро номер едно са испанците от Melia’.

Днес, когато празнува 60-годишнината си, Melia’ е мултинационален играч на световната хотелиерска сцена. Тръгнала от един единствен собствен хотел на Майорка, брандът днес има обекти в 40 държави по цялата планета.
През 1956 година председателят на Melia’ Hotels International Габриел Ескарер Хулиа наема малък хотел в Палма де Майорка. Оттогава и досега това е столицата не само на испанския остров, но и на знаменитата вече верига.
За 60 години световната туристическа индустрия се промени коренно, според някои отвъд всички очаквания. Днес водещи дестинации са някога световно неизвестни кътчета на света. Интернет направи глобализацията на бранша нещо съвсем обичайно. Всичко това промени из основи и хотелиерския бранш.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !