Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Българският филм „Синът" с куп награди в Италия

отпечатай новината

04.01.2017 12:18 | Видян 1018 пъти

Българският филм „Синът

Отново признание за българското кино долетя от чужбина в първите дни на 2017 г. Филмът „Синът“ на Христо Симеонов по разказа на писателя Деян Енев „Джанго“ спечели двете най-престижни награди от 11-ото издание на Международния фестивал на невидимото кино (Festival del Cinema Invisibile) в италианския град Лече – наградите за най-добър филм и за най-добър режисьор.

Късометражната лента по сценарий на Деян Енев и Христо Симеонов с продуцент „Тривиум Филмс“ - Костадин Бонев, се състезаваше с повече от 60 творби от цял свят – игрални, документални и анимационни независими продукции, създадени в периода 2014-2016 г. Според регламента на форума на носителя на отличието за най-добър филм се падат 50% от наградния фонд, а останалите 5 приза, връчвани на събитието – за най-добър режисьор, актьор, операторско майсторство и продуциране, получават по 10%.

29-минутната кинотворба трогва с нерадостното битие на 11-годишното ромско момче Джанго, което живее с близките си в изоставен фургон близо до железопътна гара. Всеки ден баща му скача на буферите на преминаващите товарни влакове, за да пътува до близкия град с надеждата да намери работа и храна за семейството. Единственият приятел на детето е бездомно куче, което радва делника му, изпълнен с уроци по оцеляване в едно мизерно битие на ръба на обществото. Актьорският състав е изцяло от непрофесионалисти - самородни таланти, които умело пресъздават грубия, но и поетичен делник на маргиналите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !