Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Сравника новата Мис Франция с маймуна

отпечатай новината

11.01.2017 15:11 | Видян 1953 пъти

Сравника новата Мис Франция с маймуна

Пореден случай на расизъм с новоизбрана кралица на красотата. След скандала с Мис Хелзинки, сега нападките са към Мис Франция. "Свобода, равенство, братство” - официалният девиз на Франция, днес звучи все по-абсурдно.Поредно доказателство за липсата на толерантност на французите към “различните”, стана изборът на „Мис Франция 2017”, разказва NOVA.

Публиката определи за “най-красива” 18-годишната „Мис Гвиана” Алисия Елиес и само часове след избора момичето стана жертва на грозни расистки обиди. Мнозина я сравниха с  “маймуна” и накараха Алисия да изпитва панически ужас от социалните мрежи, които всекидневно бълват неприятни определения по неин адрес.

“Сравняват ме с маймуна. Никой не ме беше подготвил за това. Очаквах, че ще бъда критикувана, но не чак до такава степен. Подобни конкурси би трябвало да показват победата на женската красота, независимо от цвета на кожата”, заяви с обида Алисия.

Стигна се дотам, че „Paris Match” “избели” хубавицата в официална фотосесия за своето издание.
До този момент списанието отказва коментар по случая, но според фотографа Бенжамен Декоан, направил снимките, фотосите не са обработвани и “ефектът” с променения цвят на кожата е плод на игра със светлината.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !