Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Нешка проговори за скандала с наградата "Златен Век"

отпечатай новината

14.01.2017 11:44 | Видян 2119 пъти

Нешка проговори за скандала с наградата

„Всеки може да откаже награда, но съм против това противопоставяне. "Златен век" са получили много достойни хора, какво означава, че те нямат морал ли”, коментира Нешка Робева пред bTV.

Припомняме, че На 9 януари Стефан Цанев отказва да приеме най-високото отличие на Министерството на културата - "Златен век". В открито писмо до министър Вежди Рашидов писателят посочва, че причината за отказа е друг лауреат на наградата - Димитър Иванов, бивш шеф на Шесто управление на Държавна сигурност.

Робева също отказа награда – орденът „Стара планина”, пише "24 часа". Тя припомни, че направи това, защото връчването на тази награда беше предшествано от скандал в Министерския съвет. „Трябва да затворим тази страница – няма безгрешни хора. Много хора, които са се облагодетелствали от режима, започнаха да сочат с пръст.

Би трябвало малко да се смирим, да се вгледаме в себе си, за да видим толкова ли сме безгрешни и най-важното да не засягаме другите хора, които са наградени. Тя се закани да напише всичко, което се е случвало преди 1989 г., особено в художествената гимнастика.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !