Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Ара Маликян делил легло с Васко Василев

отпечатай новината

17.01.2017 11:11 | Видян 1754 пъти

Ара Маликян делил легло с Васко Василев

Виртуозният цигулар Ара Маликян, който ще свири у нас за първи път на 28 февруари в НДК, е близък приятел на Васко Василев, пише Монитор. С родния майстор на тънката струна споделят общ път още от тийнейджърските си години, когато посещават мастър класовете на проф. Ифра Нийман в Лондон. Тогава делят малка стая в общежитието, а понякога и легло. „По това време Ара беше студент и в Германия - отсъстваше често, а имаше и английско гадже, при което спеше... Така аз и още един цигулар от Франция използвахме неговата стая. Един ден обаче се озовахме и тримата в малката стая, защото приятелката на Ара го беше изгонила“, споделя с усмивка Васко. „Ара ми помогна в най-бедните студентски години, когато се е налагало да ходя два часа пеш до училището“, казва концерт майсторът на „Ковънт гардън”.

След университета двамата свирят заедно по всички точки на света, включително на турнетата на Ванеса Мей. „Ара е адски топъл - идва от Бейрут и е арменец. Имам много приятели арменци и мога да кажа, че Ара е близък до българския темперамент. Това, което най-много ме впечатлява у него като музикант, е че прави много интересни и смели неща. Не се страхува да поема рискове и днес е голяма звезда. Призовавам всички българи да отидат на неговия концерт, защото той е много интересен като музикант, но и като изпълнител“., казва Васко.

В зала 1 Маликян ще представи траковете от новия си албум „Невероятната история на една цигулка”. Билети се продават в eventim.bg на цена от 40 до 100 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !