Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Музикаутор иска среща с БНР

отпечатай новината

17.01.2017 11:21 | Видян 1669 пъти

Музикаутор иска среща с БНР

Сдружението за колективно управление на авторски права „Музикаутор” покани Обществения съвет на Българското национално радио на среща, на която да бъдат обсъдени рисковете за заинтересованите страни от казуса, както и намиране на балансирано решение, пише Монитор. От организацията посочват, че медията подвежда обществото. „Ние сме в подкрепа на българските творци и култура. Позволяваме си да се обърнем към вас, защото сте авторитетни и представителни личности и изпитваме дълбоко уважение към вашата работа и постижения като артисти, учени и общественици. Историята показва, че всички позиции могат да бъдат балансирани, когато има готовност за диалог и условия за чуваемост на аргументите”, допълват от „Музикаутор” в писмо до съвета, с което отговориха на подписаната от него декларация през отминалата седмица.

След като БНР отхвърли предложената от организацията тарифа от 6 януари, до подновяване на преговорите между двете страни така и не се стигна.

Междувременно този следобед медията оповести, че е изпратила до Комисията за защита на конкуренцията искане за образуване на производство за установяване на нарушение и налагане на санкция срещу „Музикаутор“. Причината - еднаквото третиране от организацията на търговските радиа и БНР. „Възползвайки се от по-силната си позиция, „Музикаутор“ едностранно ни налага условия, с които цели да постигне сериозен дисбаланс на радиопазара, като получава непропорционално голяма част от възнаграждението за ползване на авторски права за музикални произведения само от Българското национално радио”, пишат в искането от ръководството на БНР.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !