Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Дянков остави баща си да умре в мизерия

отпечатай новината

19.01.2017 15:46 | Видян 2131 пъти

Дянков остави баща си да умре в мизерия

Бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков е неотлъчно до майка си в последно време. Към родителката си той изпитвал много силни чувства за разлика от отношението към баща си, когото не погледнал дори на смътния му одър.

"Не погребах баща си, защото бяхме в сложни отношения. Мама ми е единствения близък човек", признава ексковчежникът. Миналата седмица стана ясно, че родителката му Румяна Вълева е на легло тежко болна. Тя е била пред инфаркт, когато узнала, че синът й е обвинен в тежко престъпление - заради нерегламентираната продажба на държавните акции на частното електроразпределително дружество ЕВН.

През 2013 г. баща му си отиде в разградското село Побит Камък, а бившият финансов министър не си направи труда да го изпрати в сетния му път.

"Живя като човек, умря като куче", разказваха местните за бай Денчо. Докато Дянков бе вицепремиер в първото правителство на Бойко Борисов се говореше, че баща му дори не е виждал очите на внуците си. Иначе Дянков-старши успя да заведе дело срещу сина си, за да му поиска солидна издръжка, но по информация на Уикенд не я е получи и си отиде изолиран от семейството си. Човекът едва свързвал двата края в последните си дни, въпреки че синът му бе един от най-силните хора в държавата.



автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !