Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

300 хиляди на Сурва в Перник

отпечатай новината

24.01.2017 11:26 | Видян 784 пъти

300 хиляди на Сурва в Перник

Около 300 хил. гости очакват на фестивала „Сурва“ в Перник, съобщиха от общината за „Монитор“. По данните им през миналата година посетителите на събитието са били около 250 хил. Събитието ще се проведе тази седмица от петък до неделя. По време на фестивала ще бъдат мобилизирани допълнителни полицейски екипи, за да се гарантира безопасността на многобройните гости. Предвижда се паркингите в града да са платени, с което да се ограничи броят на колите и да има повече свободни места, обясниха още от общината. Повечето гости идват на еднодневни посещения, като най-голям интерес има към събота и неделя, в които се правят дефилета на маскарадни групи.

Това е най-големият фестивал свързан с кукерските празници, коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. И допълни, че се всяка година привлича все повече посетители. Според експерта фестивалният туризъм е във възход през последните години и специално през 2016 г. Рожен беше едно от водещите събития, като колоната от автомобили достигна 40 км, а сега Перник го достига.

Близо 7000 участници в 118 групи ще се включат Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“. Според организаторите тази бройка е достатъчна, за да се кандидатства за рекорд на Гинес. Събитието се открива в петък, когато ще бъде запален и огънят Сурва, а в събота и неделя ще има дефилета и маскарадните игри.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !