Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Кустурица създаде нов модел часовник

отпечатай новината

02.02.2017 11:52 | Видян 1654 пъти

Кустурица създаде нов модел часовник

Известният сръбски режисьор Емир Кустурица се прояви и в дизайна, като създаде авангарден модел ръчен часовник, съобщава в. "Вечерне новости", предава 24 часа. Моделът е създаден в сътрудничество с руската фабрика "Ракета" по повод отбелязването на 100 години руски авангард. Помогнал му е и френският дизайнер Жак фон Полие, натоварен да върне стария блясък на най-старата руска фабрика, основана още през 1721 г.

 Сред първите, видели часовника на Кустурица, е била актрисата Моника Белучи, която била възхитена от вида му. "Невероятен часовник. Дизайнът е толкова руски", казала Белучи. В модела доминират белият, червеният и черният цвят. Малката стрелка е във формата на триъгълник, голямата е кръг, а секундната - като стреличка. Фабриката е решила отново да върне ръчното навиване за този модел.

На официалния сайт на "Ракета" е посочено, че фабриката и семейство Кустурица са стари познати. При едно посещение в Москва дъщерята на Емир Дуня им донесла стария часовник "Ракета" на дядо си. За фабриката това е много важна антика, но за семейство Кустурица е безценна реликва, защото е единствената семейна вещ, спасена по време на обстрела на Сараево през войната от 90-те години.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !