Кралица Елизабет посети ранените деца...

Британската кралица Елизабет Втора посети днес болница в...

Светлана Василева пред самоубийство

Светлана Василева искала да посегне на живота си, заради...

1,6 млрд. лв. за новия WESTIN в Хамбург

отпечатай новината

17.02.2017 11:41 | Видян 938 пъти

1,6 млрд. лв. за новия WESTIN в Хамбург

Лично канцлерът на Германия Ангела Меркел откри Elbphilharmonie – най-големият по мащаб проект в света, съчетал концертна зала, хотел и луксозни апартаменти в пристанището на Хамбург. Според различните оценки стойността на уникалния дворец на културата и туризма – творение на световноизвестните швейцарски архитекти Херцог и ДеМерон, е от 789 до 860 млн. евро или над 1,6 млрд.лв. И е отговорът на най-богатия немски град на новите символи на другите метрополии наоколо – на неповторимата опера и музея на модерното изкуство от Ренцо Пиано в Осло, на операта в Копенхаген, на исланската Арфа, даже Талин се гордее със своя нов национален исторически музей в ултра съвременен стил.


В Гранд хотели сме ви представяли хотел от категория 5+ с концертна зала с орган – Грандът Пуп в Карлови Вари, където Даниел Крейг изигра Джеймз Бонд в Казино Роял. Но концертна зала с хотел не сме. Защото размахът на двата обекта просто не може да бъде сравняван.
Съдете сами. Въпреки че се прави в най-богатия и най-модерния град на Германия Хамбург, който е станал почти неузнаваем от времето на славния сериал за Гулденбургови, проектът се оскъпи над 10 пъти от първоначално планираните 77 млн. евро, закъсня 7 години до откриването си през втората седмица на януари тази година. След 13 г. градеж.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !