Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Лондон обича Венета Райкова

отпечатай новината

21.02.2017 12:28 | Видян 4217 пъти

Лондон обича Венета Райкова

Най-продаваната и успешна българска авторка за 2016 година Венета Райкова се срещна с българите във Великобритания. Писателката гостува в столицата на Обединеното кралство по покана на българската общноста там.

Събитието се състоя на 19 февруари в залата на THE PARK INTERNATIONAL HOTEL и беше организирано от издателство „Ентусиаст“. Залата на хотела се препълни от развълнувани фенове на четенето и на книгите, дошли специално, за да се срещнат със звездната авторка. Мероприятието уважиха представители на посолството, български медии и книжарници, установени в столицата на Великобритания.

Изключително емоциално и вълнуващо премина срещата с българите на Острова. По време на събитието, продължило повече от три часа, Венета Райкова и издателят ѝ Виктория Бисерова представиха трите романа – „Триумфът на кучките“, „Вещицата“ и „Инсомния“ и разкриха подробности от сюжета на четвъртата книга на авторката. За първи път, специално за българите в Лондон, писателката сподели името на новия роман, който ще се казва „Инфинити“ и предстои да излезе през пролетта.

Трите романа на Венета Райкова се оказаха истинска сензация сред българската общност на Острова. Гостите на събитието бяха добре запознати с главните герои и темите в книгите и получиха отговор на всичките си въпроси лично от авторката. Каква е тайната на успешния брак, съществуват ли сродните души, как да намерим и запазим истинската любов и кой печели в битката между доброро и злото бяха само част от темите, дискутирани на срещата.

Емоционалната и вълнуваща среща продължи с чаша вино и горещо кафе, с неформални разговори и множество раздадени автографи от звездната авторка за българските ѝ почитатели в Лондон. Всеки от присъстващите отнесе за спомен от събитието снимка с най-продаваната българска писателка.

Венета Райкова гостува в Лондон заедно със съпруга си Тихомир и сина си Патрик, а за да я подкрепят в столицата пристигнаха и братът на авторката със съпругата си.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !