Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Скандал между Мерил Стрийп и Chanel

отпечатай новината

28.02.2017 10:24 | Видян 2187 пъти

Скандал между Мерил Стрийп и Chanel

Докато модните хроникьори се надпреварват с предположения кой какво ще облече на “Оскар”-ите довечера, едно нещо е сигурно – Мерил Стрийп няма да носи рокля на Chanel. Това разкри самият Карл Лагерфелд, дизайнерът на легендарната френска модна къща, в интервю пред Women’s Wear Daily, предава Missbloom. Оказва се, че творецът е много обиден на Мерил, тъй като той и екипът му вече били заети с изработката на тоалет за звездата, когато тя ненадейно се отказала.

Ушиването на поръчкова рокля за церемония обикновено отнема часове неуморна работа, тъй всички корекции и детайли се правят ръчно. Това включва пришиването на всяка пайета, бродерия или камъче. Стрийп избрала такъв haute couture тоалет от сива коприна и само няколко дни след като Лагерфелд нарисувал скиците и работата по него започнала, от екипа на актрисата се свързали с тях, за да канселират поръчката. “Казаха ни да не продължаваме с роклята,” споделя дизайнерът. “Заявиха, че са намерили модна къща, която да им плати”.

Това е обичайна практика за някои дизайнери, тъй като звезда, която носи роклята с техен подпис в нощта на “Оскар”-ите е възможно най-голямата реклама. Chanel обаче има стриктна политика по тези въпроси и никога не плаща на известна личност, дори това да е самата Мерил Стрийп. “Гениална актриса, но скъперница, не мислите ли,” завършва Лагерфелд в типичния си стил.

По-късно говорител на Стрийп заяви пред американските медии, че звездата никога не би носила нещо, за което й е платено, тъй като това е в разрез с ценностите й. Стилистката й Микаела Енланджър допълни, че с Мерил са разглеждали модели от няколко различни модни къщи, включително Chanel, преди да се спрат на друга марка. “В нито един момент не е станало дума за заплащане, нито пък марките са подбирани спрямо желанието им да платят,” заявява тя, допълвайки, че твърдението на Лагерфелд е измислица.

От Chanel пък побързаха да пуснат свое изявление, в което се казва, че не им е било съобщена причината, поради която Стрийп е избрала рокля на друг дизайнер.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !