В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Сините в Hell's Kitchen загубиха...

Славейко, един от най-опитните готвачи в отбора на...

Шеф Петров прави за първи път гурме театър

отпечатай новината

07.03.2017 15:40 | Видян 1367 пъти

Шеф Петров прави за първи път гурме театър

Екипът на ресторант Secret by Chef Petrov и избран екип от артисти ще представят на 2 май 2017г. за първи път в света концепцията за гурме театър. Събитието обединява емоцията от сценичните изкуства и уддоволствието от вкусната храна по един неповтрим начин, а Шеф Борис Петров споделя, че това ще е прежовяване, което всеки ще помни дълго.Само по 14 човека на ден ще могат да се докоснат до приключението, наречено Secret L’Aventura, което ще се състои в ресторант Secret в София. Това е гурме театър, който пренася зрителя в епохата на знаменития идалго Дон Кихот де Ла Манча, за да преживее по неповтри начин магията на рицарския живот и любовта на една Дулсинея, която може би ще му поднесе любимото си ястие.Такъв спектакъл се създава за пръв път в света!

Сценарият е по романа на Мигел де Сервантес и мюзикъла „Човекът от Ла Манча“, режисиран от Борис Панкин. „В историята на Дон Кихот, който иска да промени света, има много истина, много любов и толкова много храна, чрез която се пресъздават образи и философия“, споделя Шеф Петров, който разработва специално меню за събитието.Вкусове, запазени през последните четири века ще бъдат сервирани непокътнати и точно толкова вълнуващи, колкото са били в началото на 17 век. Хелий, летяща храна и усещане за машина на времето ще пренасят гостите в гостилницата край Тобосо, в която екипът на Secret L’Aventura ще им разкаже за смелостта да бъдеш различен – точно такъв, какъвто един съвременен рицар на добрия вкус, като Шеф Петров, може да бъде. „Целта ни е да открием бъдещето на висшата кулинария, в която храната отключва всички сетива на гостите.“, издава Шеф Петров. Специално за Secret L’Aventura, целият ни ресторантът е преобразен и гостите ще преминат през шест различни сцени, за да могат да потънат в атмосферата на Испания от 17-ти век., издават от Secret L’Aventura.

Уникалната храна приготвена от Шеф Петров по философия консултирана с прочутият Мигел Ангел Амолдовар е презентирана като уникален спектакъл, в който 40 души ще се грижат за своите 14 ВИП гости. Елитният екип на Secret by Chef Petrov e блендиран с балетисти от трупите на Арабеск и Националния ни балет, млади китаристи, перкусионисти, флейтистки и млади актриси и актьори. Танцуващ хореограф е солитката на „Арабеск“ Марина Попова. Музикален директор е Кристиан Попов – диригент на прочутия хор „Йоан Кукузел“ и музикален директор на програмата за мюзикъл на Американския Колеж в София.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !