Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Хуан Майорга ще аплодира „Хамелин“ в Сатирата

отпечатай новината

22.03.2017 10:00 | Видян 981 пъти

Хуан Майорга ще аплодира „Хамелин“ в Сатирата

Световноизвестният испански драматург Хуан Майорга ще гледа своята пиеса „Хамелин“ утре вечер в Сатиричния театър в София. Постановката има две номинации за наградите "Икар 2017" в категорията "Дебют" - за режисурата на Александра Петрова и за актьорското изпълнение на Мартин Христов. В спектакъла участват още Димитър Захариев, Павел Иванов, Надя Керанова, Иван Станчев, Калин Пачеръзки. Той се появява на сцената с подкрепата на Институт Сервантес, по чиято покана е гостуването на Майорга у нас.

„Хамелин“ е съвременна приказка за плъховете и хората. Какъв е светът, видян през очите на едно дете, и какъв е светът, който възрастните създават за своите деца? Възможно ли е да се бориш за промяна, когато ти самият си част от системата? В модерен град следователят Монтеро поема тежък случай, който взривява общественото мнение. Разследването разплита педофилска мрежа, в която са замесени богат мъж и деца от бедняшки квартали. И двете страни отричат да има консумирано престъпление – просто заможен човек със златно сърце е помогнал финансово на многодетно семейство. За следователя Монтеро, който се бори с криза в собственото си семейство, достигането до истината е жизненоважно.

С пиесата си „Хамелин“ (2005) Хуан Майорга печели испанската награда за сценични изкуства „Макс“ в четири категории, както и наградата „Дон Кихот” на испанската Асоциация на писателите. Той е носител и на Europe Prize Theatrical Realities, а критиката го определя като най-добрия жив испански драматург. У нас е позната и друга негова пиеса „Към вечния мир“, поставена в Театър 199 под заглавието „Облогът на Паскал“.

Източник: monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !