Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Навиците за успех на най-богатите в света

отпечатай новината

22.03.2017 12:12 | Видян 477 пъти

Навиците за успех на най-богатите в света

Едни от най-успешните личности следват определен режим, помагащ им да останат концентрирани във всичко, с което се занимават.Постигането на успех във всяка сфера изисква усилия. Няма как да си стоиш само вкъщи и да очакваш промени. Често най-успелите хора не са тези, които си лягат късно и стават още по-късно. Не са стояли да чакат чужда помощ или съвет - те са действали сами, работили са здраво и са мечтали силно.

Емма Тинан е съветник на милионери. Тя е проучила подробно ежедневните занимания на най-успешните предприемачи в света. Тинан е открила, че за тях това е възможно, благодарение на ежедневен ритуал, чрец който поддържат високи нива на продуктивност, но и намират време за най-важните неща - семейството, приятелите и почивката.

Тези практики работят, стига да сте последователни и да ги практикувате ежедневно. Всеки успех си има цена

1. Ставане в 5 сутринта

За много хора това е почти невъзможно, но ако искате да постигате успехи, то трябва да изградите нов навик за ставане през работната седмица, но и не само. Ползите от ранното ставане са много. Имате време да отделите на любимите си занимания, да тренирате, да закусите добре, да се подготвите за работа спокойно и без да бързате. Джак Дорси, който е американски предприемач, компютърен програмист и бизнесмен. Той е създателя на социалната мрежа "Twitter", винаги става рано и отделя поне по 30 мин., за да тича.  Милиардерът Джак Бесос тренира на пътеката в 6 сутринта, преди да започне работа. Тренировките имат голям ефект върху нивата на енергия през деня. Те ви помагат да бъдете по-внимателни и енергични през деня, както и да намалите влиянието на стреса върху тялото си.

2. Медитация в 6 сутринта

Успешните хора са широкоскроени. Те медитират всяка сутрин поне по 30 минути. Тони Робинс медитира ежедневно, за да центрира себе си и да бъде готов за всичко.

3. Четене в 6 и 30 сутринта

Хората от това "тесто" четат всеки ден. Милиардери като Марк Зукърбърг, Бил Гейтс и Уорън Бъфет отдават много часове на ден за четене с цел научаване.  Проучване показа, че само 11 процента от богатите хора четат за забавление. Поне 85 процента  от тях четат поне по две книги на месец с образователни цели. Ако четете по 30 минути на ден, ще правите това, което правят най-богатият 1 процент от хората.

4. Закуска в 7 сутринта

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя повишава вниманието, регулира кръвната захар и помага за намаляването на глада за сладко. Ричард Брансън започва деня си с плодова салата и мюсли. "Никой не би казал, че съм експерт по машините, но знам едно нещо: те не работят без гориво”, казва Опра Уинфри". Същото е и с телата, затова и съм толкова страстна по отношение на закуската”.

5. 13 ч. е време за обедна почивка

Качествената обедна почивка е изключително важна. Ако сте в срещи и четете имейли по цяла сутрин, преуморяването на очите и мигрената не са опция за тези хора. Същото важи и за концентрацията - вземете си качествена почивка, за да подобрите нивата на концентрация за остатъка от деня.

6. 18 часа вечерта е време за връщане от работа

Продуктивните хора имат много организиран живот. Това е така, защото им помага да постигнат всичко, но и да имат време за семействата си. "Денят ми приключва, когато съм уморен и готов да се прибера вкъщи… винаги има какво още да се свърши", казва откривателят на "Интел" Анди Гроув, който всеки ден си тръгвал от офиса в 18:30 ч.

7. Време за сън в 23 ч.

"Проспете пътя си до върха", казва Ариана Хъфингтън. Тя е защитничка на 8-те часа сън на нощ, както и забраняването на всякаква електроника в спалнята. Това елиминира изкушението да проверите работните имейли през нощта, което може да доведе до безсъние и стрес. Бил Гейтс обича да спи по седем часа на нощ, както и да чете преди лягане. "Чета по един час почти всяка нощ. Това е част от ритуала ми по заспиване", казва той. Добрият сън подобрява  креативността, остроумието, увереността и уменията за взимане на решения.

Източник: Pik.bg

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !