Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Гранд с музей Hotel de Londres y de Inglaterra

отпечатай новината

28.03.2017 12:56 | Видян 2896 пъти | Гласували 1

Гранд с музей Hotel de Londres y de Inglaterra

Забравените вещи на Мата Хари, Сара Бернар Тулуз-Лотрек и други велики са изложени като реликви в легендарния хотел на Сан Себастиян

Сан Себастиан е Кан на Испания, въпреки че ако питате местните, те живеят в град Доностия, в Страната Баския. Hotel de Londres y de Inglaterra е за Сан Себастиан онова, което е Карлтън за Кан. Този хотел е за Бискайския залив и неговата Ривиера онова, което е за Ривиерата на Южна Франция неговият също необароков събрат.
Една читателка на Гранд хотели – собственичка на клубен комплекс и хотели на юг от Бургас не беше останала очарована от канската легенда, която представихме преди години в списанието. Какво ли би казала за  Hotel de Londres y de Inglaterra?!
Въпреки че се намира на самия плаж Конча, входът за красивата необарокова сграда не е откъм фасадата. Той е доста малък за гранд и след влизането човек в първия момент се чуди дали е попаднал на точното място. Лобито е малко, чуждо е на всякакви излишества и прекалени луксове. Наглед влизате в един малък провинциален хотел. Понеже и рецепцията е малка, докато чакате да обърнат внимание на другите постъпващи и тръгващи си гости, ако сте любопитен човек, ще ви направи впечатление една част от лобито, където на етажерки в стената са поставени някакви странни ретро предмети.
Именно заради това решихме точно в този винтидж брой на Гранд хотели да разкажем точно за този хотел. Защото е Гранд с музей.
На пръв поглед хаотично нахвърляните неща всъщност се оказват сбирка. Собствениците на хотела са се оказали достатъчно умни да изложат забравените предмети на някои от най-знаментитите си и легендарни гости за всичките

152 години история

на този световноизвестен дворец на гостоприемството. Което още веднъж идва на покаже, че Бог е в детайлите и нещо, на пръв поглед незначително като комплекта за бръснене или старите обувки на някой гост, в бъдеще могат да се окажат меморабилия с огромна и то не само сантиментална, а и финансова стойност и в ценен актив като туристически ресурс.
Не можаха да ни обяснят откога датира идеята за хотелския музей, дали сбирката се прави още от отварянето на вратите на обекта през далечната 1865 г. или е плод на маркетингов гений, който се е сетил какво богатство се крие в lost and found стаичката на хотела, докато са изниквали всякакви други „съкровища”, покрай прочистването и мащабния ремонт на мястото за настаняване през 2011-2013 година в навечерието на неговия век и половина.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !