Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Убих 81 жени, призна експолицай

отпечатай новината

28.03.2017 15:13 | Видян 1726 пъти

Убих 81 жени, призна експолицай

В началото „разследвал” себе си, колегите му знаеха само за 22 от случаите

„Семеен мъж за пример”, „никога не е посягал на жена си”, „най-прекрасния баща за своята дъщеря”  - това са само част от определенията на съседите за Михаил Попков. „Изряден полицейски склужител”, пише в трудовата му характеристика. „Напълно нормален”, гласи психологическата му експертиза.

В понеделник той призна, че е убил 81 жени от своите общо 82 опита. Фаталният провал издава Ангарския маниак. Колегите му бяха разкрили едва 22 от зверските убийства. Другите 59 бяха специалната изненада на зловещия сериен престъпник за съда.

Целта на маниака е била чиста амбиция – да надмине по убийства самия легендарен Чикатило – страшилището на СССР, обясняват психолозите, които изследват невероятния случай, а признанията му в този момент се дължат на факта, че човекът иска да прекара остатъка от живота си в единична килия и да не бъде в общия режим на затвора.

Успехът на Попков се е дължал главно на факта, че през огромната част от времето той е „разследвал” себе си – тоест имитирал е, че преследва сериен убиец, като всъщност самият той е престъпникът. По ирония на съдбата, има и ред награди за „упоритата си работа”. Когато ранното пенсиониране го праща извън редовете на силите на реда и става обикновен охранител, кълбото започва да се разплита и той е разкрит.
  

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !