Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Бързи и яростни 8 събра 533 милиона в кината

отпечатай новината

18.04.2017 11:07 | Видян 1023 пъти

Бързи и яростни 8 събра 533 милиона в кината

Екшън-трилърът Бързи и яростни 8 събра 532,5 милиона долара в премиерния си уикенд, с което постави рекорд за дебют в кината. Макар лентата с участието на Вин Дизел да провокира по-малък интерес в САЩ, тя успя да грабне феновете на седмото изкуство в Китай. Именно в азиатската страна Бързи и яростни събра 190 милиона. Рекордът за най-печеливш премиерен уикенд досега държеше Междузвездни войни: Силата се пробужда, който събра $528 млн. в края на 2015 г.

В Северна Америка приходите от продажба на билети за Бързи и яростни 8 са 100,2 милиона долара. С тях филмът оглави бокс-офис класацията за великденския уикенд. Той обаче е на второ място по успех в САЩ от поредицата, която досега е донесла 4,5 милиарда долара от прожекции в киносалоните по света. Приходите от първия уикенд по екраните на Бързи и яростни 7 в САЩ и Канада бяха 147,2 милиона през 2015 г. Допълнителният интерес към филма се дължеше на преждевременната смърт на актьора Пол Уокър. В Бързи и яростни 8 участват голяма част от звездите в предходните части, като Вин Дизел, Дуейн Джонсън - Скалата, Мишел Родригес, Тайрийз и Лудакрис. Към актьорския състав класа и грация внесе носителката на Оскар Чарлийз Терон. Режисьор на лентата е Феликс Гари Грей.

В северноамериканската бокс-офис класация на второ място е Бебе Бос с 15,5 милиона долара приходи. Трети е Красавицата и Звяра с 13,6 милиона. Римейкът на филма на Дисни тази седмица премина границата от 1 милиард долара приходи по света. На четвърто и пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка са Смърфовете: Забравеното селце и Обир със стил съответно с 6,5 и 6,4 милиона долара.


monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !