Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Българския Индиана Джоунс с нова книга

отпечатай новината

19.04.2017 15:17 | Видян 1275 пъти

Българския Индиана Джоунс с нова книга

На 20 април излиза новата книга на Николай Овчаров – „Слънцето залязва над Ангкор“ на издателство „Хермес“. И тя, подобно на „Търсачът на минало открива света“, „В Африка сред лъвове и сенки на предците“ и „От Камчатка започва Русия“, е изпълнена с любопитни факти и вълнуващи моменти.

Потопете се в новото екзотично приключение на професор Овчаров и опознайте тайнствения Индокитай!. Официалната премиера на „Слънцето залязва над Ангкор“ ще се състои на 26 април от 18,30 ч. в Книжен център „Гринуич“. А книгата ще бъде представена от журналиста и пътешественик Симеон Идакиев.

Като географско понятие Индокитай обхваща югоизточната част на Евразия и заема площ от 2 милиона кв. км. На огромната територия се намират държавите Виетнам, Тайланд, Камбоджа, Лаос и Мианма (наричана доскоро Бирма), както и части от Бангладеш на север и Малайзия на юг.

За нас, европейците, Индокитай винаги е означавал древна история и екзотика. Пътешествието си професор Овчаров започва от Виетнам, за да премине през Тайланд – кралството на будизма и военните преврати. Продължава през Лаос с едно голямо плаване по великата река Меконг.

Специално внимание е отделено на великата кхмерска империя Камбуджадеша на територията на днешна Камбоджа, на невероятната й столица Ангкор Тхом и главното светилище Ангкор Ват. Ще се разходим из Перлата на Азия Пном Пен, ще научим потресаващи факти за кървавия режим на Пол Пот.

Приключенията на българския Индиана Джоунс завършват в страната на златните пагоди Мианма. Но за нас, читателите, те всъщност продължават с величието на миналото и загадъчността на днешен Индокитай. Николай Овчаров е известен археолог – наричат го българския Индиана Джоунс, и голям пътешественик.

Името му се свързва най-често с прочутия скален град Перперикон, който благодарение усилията на Овчаров се превръща в един от най-популярните туристически обекти в страната ни. На мнозина са познати и неговите открития при Татул, Урвич, царските дворци във Велики Преслав, както и много други исторически паметници.

След успеха на книгите „Търсачът на минало открива света“, „В Африка сред лъвове и сенки на предците“ и „От Камчатка започва Русия“ сега читателите могат да се насладят на приключението „Слънцето залязва над Ангкор“.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !