Джулиана Гани наследила $1 милион от...

По време на една от мисиите във ВИП Брадър Мегз определи...

Ким Кардашиян обяви селфитата за демоде

Риалити звездата Ким Кардашиян шокира феновете си, като...

ГРАНД ХОТЕЛИ FOR SALE

отпечатай новината

28.04.2017 09:27 | Видян 2075 пъти | Гласували 1

ГРАНД ХОТЕЛИ FOR SALE

Статистически туризмът у нас процъфтява, но на практика повечето гранд хотели в София и не само са на тезгяха.
Само през последните месеци и нашите, и чуждестранните фактори в бранша коментират няколко възможни сделки. Интересно е, че все се въртят около 40 милиона евро.
Български клиенти са получили оферти за продажба на това, което беше Шератон, а сега е просто Хотел Балкан в София – най-престижния хотел на столицата за близо 30 години. Водени са и преговори за 44-40 милиона евро, но до резултат засега не се е стигнало. Вероятно поради факта, че тази цена е доста над нормалната за такъв хотел с тези показатели в този град.
Международния клиенти са получили оферта за продажба на софийския Хилтън. Доколкото разбрахме от чужденците, разговорите също са се въртли около 40-те милиона евро, което също е прекалено много за такъв хотел с тези показатели в този град.
Прави впечатление, че това, което имаме като Радисън, а вече трябваше да е станало Интерконтинентал и да е завършен и да е заработило новото му крило, вероятно ще върви с Хилтън поради общия инвеститор в двата петзвездни хотела до момента.
След продажбата на обектитите си в София – Гранд-хотел България, и на Боровец, и поради незавидното положение на своята перла Гранд хотел Варна, в бизнессредите се очаква сделка и за бившия Шведски хотел, който дълги години беше и май си остава най-престижния комплекс на морето, около който приватизиралия го преди 23 години Мултигруп направи цял ризорт със сателитните малки стари и новопостроени хотели.
Подробно ще се спрем на всеки от цитираните обекти, ала е много важно да отбележим, че двата най-мащабни нови проекта в София – бъдещия Гранд, но за съжаление не Парк Хаят на паметника Левски и вероятният бъдещ Мариот до централата на ГЕРБ на бул. Витоша, са далеч от мечтата си да приютят хилядите очаквани чиновници от Брюксел и другите столици в ЕС, които се очаква да прииждат от 1 януари 2018 г. покрай председателството на Европейския съвет от България.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !