Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

ГРАНД ХОТЕЛИ FOR SALE

отпечатай новината

28.04.2017 09:27 | Видян 5971 пъти | Гласували 1

ГРАНД ХОТЕЛИ FOR SALE

Статистически туризмът у нас процъфтява, но на практика повечето гранд хотели в София и не само са на тезгяха.
Само през последните месеци и нашите, и чуждестранните фактори в бранша коментират няколко възможни сделки. Интересно е, че все се въртят около 40 милиона евро.
Български клиенти са получили оферти за продажба на това, което беше Шератон, а сега е просто Хотел Балкан в София – най-престижния хотел на столицата за близо 30 години. Водени са и преговори за 44-40 милиона евро, но до резултат засега не се е стигнало. Вероятно поради факта, че тази цена е доста над нормалната за такъв хотел с тези показатели в този град.
Международния клиенти са получили оферта за продажба на софийския Хилтън. Доколкото разбрахме от чужденците, разговорите също са се въртли около 40-те милиона евро, което също е прекалено много за такъв хотел с тези показатели в този град.
Прави впечатление, че това, което имаме като Радисън, а вече трябваше да е станало Интерконтинентал и да е завършен и да е заработило новото му крило, вероятно ще върви с Хилтън поради общия инвеститор в двата петзвездни хотела до момента.
След продажбата на обектитите си в София – Гранд-хотел България, и на Боровец, и поради незавидното положение на своята перла Гранд хотел Варна, в бизнессредите се очаква сделка и за бившия Шведски хотел, който дълги години беше и май си остава най-престижния комплекс на морето, около който приватизиралия го преди 23 години Мултигруп направи цял ризорт със сателитните малки стари и новопостроени хотели.
Подробно ще се спрем на всеки от цитираните обекти, ала е много важно да отбележим, че двата най-мащабни нови проекта в София – бъдещия Гранд, но за съжаление не Парк Хаят на паметника Левски и вероятният бъдещ Мариот до централата на ГЕРБ на бул. Витоша, са далеч от мечтата си да приютят хилядите очаквани чиновници от Брюксел и другите столици в ЕС, които се очаква да прииждат от 1 януари 2018 г. покрай председателството на Европейския съвет от България.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !