Дилемата на принц Хари дали официално...

Принц Хари прекъсна сериозна връзка с Обединеното...

Откриване на Българския павилон на...

60-то Венецианско биенале на изкуствата с куратор...

Започнаха снимките на нов БГ филм

отпечатай новината

16.01.2009 11:30 | Видян 2063 пъти | Гласували 1

Започнаха снимките на нов БГ филм

От тази седмица започнаха снимките на новия български филм „Зад кадър“ на режисьора Светослав Овчаров, който е и сценарист заедно с Христо Тотев и Руси Чанев. Лентата е копродукция на "Гала филм", "Омега филмс" и БНТ с подкрепата на програмата "Медия Плюс" на ЕК и Националния филмов център. Снимките ще бъдат в София и Берлин - от 12 януари до 9 февруари и от 11 до 31 май. Главните роли се изпълняват Иван Бърнев, Касиел Ноа Ашер, Ясен Атанасов, Цветана Манева, Стоян Алексиев, Валентин Ганев, Койна Русева, Стефан Мавродиев, Гергана Плетньова.

Филмът разказва за драматичната съдба на семейство, разделено от „желязната завеса“ по време на Студената война. Майката заминава за Западен Берлин, за да лекува болното си дете, а бащата остава в България. След завършилото лечение детето и майката отказват да се завърнат в родината, а амбициозният баща не иска да изостави режисьорската си кариера и да отиде при тях. След време обаче заболяване го лишава от зрение, а порасналият син вече е уважаван на Запад очен лекар.

Ще успее ли офталмологът да излекува слепия си баща, който копнее да зърне отново детето си? Именно тази драма ще въздейства върху най-тънката струна на зрителя.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !