Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

ЧРД на Криско или културата на министъра на културата

отпечатай новината

12.05.2017 17:18 | Видян 1706 пъти | Гласували 1

ЧРД на Криско или културата на министъра на културата

Културният министър Банов започна битуването си на поста с честитка за Криско. Не за Кристо! "Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра", беше писал класикът и е съвсем прав за конкретния случай. Нека не забравяме, че поздравеният за ЧРД Криско е автор на литературно-музикални бисери като тези: "пОкажи на тия хора как сА мяташ", "дупето ти сочно", "пуши от Ямайка, псува ги на майка" и много, много други в същия стил и с тази несъмнено висша класа.

Със сигурност тези произведения възпитават в духа на най-добрите традиции на културното възвисяване тъй добре образованото ни и без друго младо поколение.

Пиша това, за да нямаме очаквания, че този точно човек - министърът Банов, ще да спаси последните останали хубави къщи на София, оцелели от бомбардировките преди 70 години, но не и при мутробарока, които 8 години с много усилия на тази администрацията се чака да се срутят.

Та разни СИК-аджии да ни покажат какво нещо е архитектурата в стила на Криско. Нека не забравяме, че красивият стремеж на тази администрация намери своя апотеоз в ремонта на софийския Дворец: уникалните австрийски дограми на 140 години бяха сменени с най-евтино PVC, което другаде по света някой би разследвал като престъпление, особено в комбинация с откраднатите 400 квадратни метра неповторим френски фигурален ръчно правен паркет на 130 години, със 145-годишната затрита при същия ремонт килия на Левски, от която вече няма и помен под цимента, също както
никога повече няма да ги има и античните останки под зданието, датиращи от две хилядолетия.

Но мълчи, сърце! И нека да звучи брилянтната поезия на поздравения Криско! Честит да бъде той и подходящите за него министри - в това число
и на културата!

автор: Борис Ангелов

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !