Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Ето ги амазонките на Бойко

отпечатай новината

15.05.2017 11:36 | Видян 4824 пъти

Ето ги амазонките на Бойко


Премиерът за трети път Бойко Борисов е пример за либерално отношение към ролята на жените в обществото и от старта на политическата си кариера доказва това, обграждайки се поравно с дами и господа в екипите си. И не само това – не се колебае да възлага именно на представителки на нежния пол ключови роли във властта. А те му се отплащат за безрезервното доверие с упорита работа и войнишка дисциплина, нищо че едновременно с това съвместяват и ролята на майки и съпруги.

Третото правителство на Борисов не прави изключение и отново е превзето от опитни политически амазонки. Жена има дори на вицепремиерска позиция, както и в един от най-тежките ресори.

Цецка Цачева, която е един от най-големите бойци на партията и два пъти успешен председател на Народното събрание, в идните години ще отговаря за правосъдното министерство. Екатерина Захариева бе повишена във вицепремиер и стана министър на външните работи, а Теменужка Петкова пое отново доста тежкия енергиен сектор.

Лиляна Павлова, която е гордостта на Борисов покрай успешните инфраструктурни проекти, бе нагърбена с тежката задача да се заеме с организацията на председателството ни на ЕС и ще трябва да се доказва на непозната територия, за което премиерът заяви, че й гласува пълно доверие. Николина Ангелкова пък направи съвсем кратко прекъсване и отново ще управлява Министерството на туризма, което също не е леко и е ключово за България ресор.

Всички те не само са бойците на ГЕРБ и на Борисов в поли, но са и успешни майки и съпруги, които управляват с лека ръка не само държавните дела, но и личния си живот.

Родената в Пазарджик Екатерина Захариева, която е юристка от Пловдивския университет, е в държавната администрация още от 2003 г. Политическата й кариера започва през 2009 г. като заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството при министър Росен Плевнелиев, който, след като стана президент, я назначи в администрацията си, после и като служебен правосъден министър в двата му кабинета, а след това Борисов я избра за част от втория си кабинет – първо като зам.-министър, а после и като министър.

Когато Христо Иванов подаде оставка като правосъден министър, Захариева зае неговото място. Тя успя да си спечели важно място в ГЕРБ и бе до Борисов във всички негови срещи в предизборната кампания по въпросите за правосъдната реформа. При съставянето на третия кабинет всички очакваха Захариева да бъде върната в правосъдното министерство или да бъде изпратена за еврокомисар, но тя зае позицията на външен министър, но и вицепремиер по правосъдната реформа, което показва, че премиерът й е гласувал високо доверие.

Още по-любопитното е, че Захариева спокойно би могла да си позволи да не работи и да се грижи само за семейството си, тъй като съпругът й е достатъчно заможен, за да я глези като принцеса и именно на неговия бизнес дължи високия си стандарт на живот и красивите тоалети. Вицепремиерът е щастливо омъжена за архитекта Ангел Захариев, който е сред топ имената в бранша и върти успешно куп проекти. Той е един от проектиралите  Бизнес парк – София, и един от основателите на бюрото „А и А архитекти“ ООД.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !