Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Изнудвач заплашил да убие децата на Шумахер

отпечатай новината

19.05.2017 16:13 | Видян 2440 пъти

Изнудвач заплашил да убие децата на Шумахер

25-годишен мъж е изнудвал семейството на автомобилната легенда Михаел Шумахер, като е заплашил, че ще убие двете деца на 7-кратния шампион във Формула 1, ако не получи откуп от 1 милиона долара.

Мъжът, който остава неназован, е бил заловен, като Съдът му е наложил да потърси психиатрична помощ, а освен това изнудвачът получава условна присъда, глоба 4 500 евро и 50 часа общественополезен труд. През февруари 2016 година, съпругата на Шумахер - Корина получила имейл, в който пишело: "Ако не получа парите до 31 март, вашите деца ще бъдат убити по някакъв начин. Във Формула 4 се случват доста инциденти".

По това време 18-годишният син на Шумахер - Мик, се състезава именно във Формула 4, а дъщеря му Джина-Мария, също има успешна кариера в автомобилните състезания. Полицията лесно е намерила изнудвача, след като той оставил данните на банковата си сметка в имейла. Този факт е повлиял и на решението на съдия Еберхард Хауш. "Да го кажем най-леко, да дадеш банковите си данни не е особено разумно", коментира той. Адвокатът на подсъдимия заяви, че неговият клиент и до днес "не може да обясни действията си".

48-годишният Михаел Шумахер продължава да бъде в състояние на кома, след като пострада в ски инцидент през декември 2013 година. Той се възстановява в дома си в Швейцария, но семейството му и неговият агент не дават подробности за състоянието му.

Източник: sportlive.bg

Снимка: Getty

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !