Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Ню Имидж продадена, какво става с Киноцентъра ни?

отпечатай новината

29.05.2017 12:57 | Видян 2070 пъти

Ню Имидж продадена, какво става с Киноцентъра ни?

$100 млн. от китайци за 51% от фирмата, само земята в Бояна струва поне е50 млн. без 15-те павилиона и спец.техниката

„Продадох 51% от Ню Имидж за малко над 100 млн. долара”, похвали се пред Холиууд рипортър Ави Лърнър. Неговата компания е известна у нас с това, че купи за $5 млн. в последния ден на царското правителство Киноцентъра в Бояна, който оценен само като парцел от 300 дка струва най-малко 50 млн. евро по пазарни цени на земята.

А както самият Лърнър обяснява в интервюто си, това далеч не е всичко. „Студиото в България е едно от най-големите в Европа. Имаме 15 павилиона и 450 души, работещи в него”, разказва той в интервю за най-силното холивудско издание.

Важно е да се отбележи, че компанията Рекон, купила мажоритарния процент в Ню Имидж според самия Лърнър: „е управлявана от Тони Ксиа, китайски архитект, който планира градове”. Което е показателно. Също както и дадената от продавача информация: „Ние с партньора ми Тревър Скот вече сме стари и трябва да мислим план за изход”. От години той обяснява, че ще се оттегли от бизнеса, а вече е на 69.

В интервюто Лърнър разказва за раздялата със съдружника си Дани Димборт и президента на своята компания Марк Гил. „Дани не искаше да работи с мен, защото почувства, че съм диктатор. Аз не съм или може би...Марк го пуснах да си отиде. Идеятабеше да се пенсионирам, а той да управлява. Но остана идея. Сигурен съм, че не мисли най-доброто за мен”.

Същото явно важи и за Силвестър Сталоун: „Той е добър актьор и писател, но не и продуцент...Взех го, когато беше паднал и никой не искаше да го наеме. Дадох му Рамбо и Непобедимите. Мисля, че му дадох нов живот... Четвъртата част на Непобедимите ще бъде без него”.

Попитан кой е най-големият хонорар, който е плащАЛ на актьор, Лърнър казва, че били 20 милиона долара, които ЩЯЛ да плати на Сталоун за Непобедимите 4. Сега във филма щяло да има 10 бойни жени.

Независимо от думите на Лърнър, статистиката на Холиууд рипортър показва, че 3 от 3-те най-касови филма, произведени от Ню Имидж са именно Непобедимите със Слай в центъра на екшъна и като обединяващо звено на другите герои и негови приятели – Шварценегер, Харисън Форд, Мел Гибсън, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен и др.

2 от 3 най-касови филма на Ню Имидж са правени в България – Непобедимите 2 с $315 млн. и Непобедимите 3 с $214,7 млн., от чийто мейкинг беше изваден лафът на Сталоун, че „България е мястото” на фона на лунен пейзаж от мина и стар склад, който 2 години използваме за туристическа реклама.    

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !