Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Владо Пенев: "Под прикритие" е в ръцете на ...парламента

отпечатай новината

05.06.2017 10:49 | Видян 2362 пъти

Владо Пенев:

Евентуален нов сезон на сериала „Под прикритие“ е изцяло в ръцете на депутатите, заяви в Стара Загора актьорът Владимир Пенев, който играе ролята на комисар Попов в интригуващата лента.

Преди старта на петото издание на фестивала за ново европейско кино „Златната липа“, където за пръв път в живота си е председател на международно жури Пенев коментира съдбата на тв сериала с думите: “Много е сложно финансирането. Ако въобще се случи не съм сигурен че продължението ще бъде в очакваната от зрителите посока.Най-вероятно ще има други сюжетни нишки, други герои.Проблемът е с парите.

Знаете, че преди БНТ да се заеме с този проект той е предлаган на другите големи частни телевизии, но те отказаха. Причината е невъзможността да го финансират. Много е скъпа продукцията.Има много каскади и екшън сцени . Снима се в реални обстоятелства. Ако при други тв продукции 1 снимачен ден отговаря на 4-5минути екранно време, то при нас е в пъти повече.

На практика ние правим около 20 минути. Ако зрителите искат продължение би трябвало да питат комисията по медии и култура в парламента. От нейните членове зависи бюджетът на БНТ, а от там и продължението", заяви Пенев.

За разлика от Владимир Пенев директорът на кинофестивала Магдалена Ралчева е оптимист за най-новата си лента:завъртеният предпремиерно в Кан филм „12-и А“ по сценарий на Николай Колев имал шансове наесен да отпътува за Индия, САЩ и Германия.

9 ленти от Грузия, Дания, Естония, Русия, Сърбия, Полша, Чехия, Германия и родният „Слава“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов са включени в конкурсната програма на „Златната липа“.

В журито са творци от Русия, Грузия, Англия и родената в Чехия, но работеща в Австрия режисьорка Зузана Уолтер.

В съпътстващата програма ще бъдат представени документални ленти, посветени на Иван Андонов и Гинка Станчева, която днес ще засади своя липичка в алея на славата и ще получи специалната награда за цялостен принос в развитието на родната филмография.


Източник: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !