Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Хирургът оперирал Люси Иларионов идва в България

отпечатай новината

09.06.2017 12:29 | Видян 1971 пъти

Хирургът оперирал Люси Иларионов идва в България

След огромния интерес в София за консултации с турския специалист - проф. д-р Гьокхан Яджъ, той ще пристигне у нас за втори път. Този път отворените врати на събитието ще се случат във Варна, където лекарят ще проведе срещи с пациенти, нуждаещи се от хирургическо лечение на наднормено тегло. Консултациите със специалиста на турската болница Гювен Анкара, ще са безплатни и ще се проведат на 13 юни в хотел "Графит". Записванията трябва да се направят предварително на телефоните 0890187777 или 0893097777.

Седмица по-рано, специалистът с над 25-годишен опит представи на пресконференция темата „Избор на пациент и операции в бариатричната хирургия” в София. Той акцентира върху възможностите, които предоставя бариатричната и метаболитна хирургия за подобряване качеството на живот на пациентите с наднормено тегло и елиминиране на съпътстващи затлъстяването заболявания.До момента проф. д-р Гьокхан Яджъ е осъществил над 2700 операции, като само за периода 2015-2016 г. е оперирал над 400 пациента с наднормено тегло и 100% от тях са свалили излишните килограми.

Морбидното затлъстяване е болест, която може да се излекува по хирургичен път, важното е да се направи правилен анализ преди операцията, да се избере правилният пациент и да се приложи правилното лечение. Мини гастралният байпас е предпочитен хирургичен метод при пациенти с морбидно затлъстяване. В престижната турска болница Гювен Анкара операциите се извършват чрез съвременни лапароскопски и ендоскопски оперативни методи, като се залага на най-модерните технологии.

„Предлагаме хирургически метод, чрез който хората губят навика да се хранят по много. Извършва се под пълна упойка в рамките на 40 минути до час, а след това пациентът трябва да премине през определен режим на хранене и упражнения“, посочи д-р Яджъ. И поясни, че при операцията се изрязва част от стомаха, поради което трябва две седмици човек да мине на течна диета, за да може да се възстанови. Също така каза, че се ограничава хормона на глада, който се произвежда в стомашната кухина в резултат, от което значително се губи апетитът.

„Целта ни е да дадем втори шанс на пациентите с наднормено тегло, да променим хранителните им навици и да подобрим качеството им на живот”, заключи пред родните медии д-р Гьокхан Яджъ. Проф. Др. Гьокхан Яджъ е завършил Военномедицински факултет Гюлхане. Бил е научен сътрудник в Университет Мадисон, Уисконсин, САЩ – Отделение по трансплантация. През 2005 г. е обявен за почетен член на престижния университет. През 2010-а завършва курс по роботизирана хирургия Да Винчи, Страсбург – Франция, Програма за бариатрична и метаболитна хирургия.

Яджъ специализира и в Медицински център АСАН, Южна Корея по Програма за Трансплантация на черен дроб жив донор. Лекарят е специалист по Обща и Онкологична хирургия, трансплантации на органи и бариатрична хирургия. Бариатрична и метаболитна хирургия е най-ефективния вариант за лечение на затлъстяване. Лечението чрез хирургическа интервенция решава проблема с метаболитните смущения, осигурява трайно намаляване на теглото, елиминира съпътстващите заболявания, намалява свързаната със затлъстяването смъртност и предотвратява влошаващите качеството на живот проблеми.

Хирургическото лечение елиминира възникнали вторични заболявания като Диабет тип 2, хипертония, остеопороза и ставни заболявания , сънна апнея. Бариатричната хирургия осигурява отслабване в големи размери. Операциите се извършват чрез съвременни лапароскопски и ендоскопски оперативни методи. От миналата година водещата болница в турската столица приема и пациенти от България за хирургическо лечение на наднормено тегло. Сред първите бе режисьорът Люси Иларионов. Благодарение на успешната операция, за около година Иларионов свали над 90 кг, като преди това тежеше над 185 кг.




автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !