Кой месец е добър за...?

Учените твърдят, че има сезонен модел на нашите...

Бетон като за световно се лее на Иракли

“Бетон се лее като за световно на мястото на...

Чалгата пенсионирана от BG Music Festival

отпечатай новината

12.06.2017 09:19 | Видян 1207 пъти | Гласували 1

Чалгата пенсионирана от BG Music Festival

Ева измести от сърцата на децата и тийнейджърите фолкаджийките.

Чалгата е на път да бъде пенсионирана и то от хората, които преди 17 години превзеха сърцата на децата и тийнейджърите с попфолка. Това стана ясно на първия BG Music Festival в Сандански, организиран през уикенда от Виктор и Ненчо Касъмови – „бащите” на някогашния феномен Кати и цялото поколение изпълнителки след нея(Волна пеперуда, Омайна лунна нощ е...), а също и първите продуценти и издатели на Слави Трифонов например. Но фестът стана, какъвто стана с решаващото виждане на наследника на клана Денис Касъмов – моторът на телевизията BG Music Channel.

Името на новата попсензация Ева – с 2 награди от феста, се скандира от тийнейджърите точно толкова силно, колкото преди години псевдонимите Галена и Преслава. Защото парчето й Дали е хит с европейски звук, което звучи добре на български, а може и на всеки друг език. Победителка в надпреварата стана Клавдия (малкото момиченце от Мюзик академи преди 12 години). Отличена беше и Дива вокал, Джей Джей показа, че може да пее добре, Дороти също е хит.

Но голямата звезда беше Гери – Никол, която в момента бие по популярност всички останали в страната, а  в Сандански беше специален гост.

Летният театър, който по принцип сме свикнали да виждаме на екрана като запазеното място на Пирин фолк (3-та награда в първото му издание преди четвърт век печели самата Лили Иванова), отново се изпълни до краен предел с публика. Но поколения по-млада от зрителите на другия. Въпреки това тя показа уважение към новите стари – завърналите се след 20 г. на сцената Боби и Заки, които бяха в журито, но и пяха. Както и към Теди Кацарова, също арбитър на по-младите си колеги, изпълнила огломното пространство в парка на Сандански със своя топъл глас на живо, както малко дами в България могат.

Понякога смяната на властта наистина се отразява на духа, защото новият кмет Кирил Котев, сменил старите си колеги със социзлъчване, наистина вкарва и нова енергия.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !