Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Чалгата пенсионирана от BG Music Festival

отпечатай новината

12.06.2017 09:19 | Видян 2366 пъти | Гласували 1

Чалгата пенсионирана от BG Music Festival

Ева измести от сърцата на децата и тийнейджърите фолкаджийките.

Чалгата е на път да бъде пенсионирана и то от хората, които преди 17 години превзеха сърцата на децата и тийнейджърите с попфолка. Това стана ясно на първия BG Music Festival в Сандански, организиран през уикенда от Виктор и Ненчо Касъмови – „бащите” на някогашния феномен Кати и цялото поколение изпълнителки след нея(Волна пеперуда, Омайна лунна нощ е...), а също и първите продуценти и издатели на Слави Трифонов например. Но фестът стана, какъвто стана с решаващото виждане на наследника на клана Денис Касъмов – моторът на телевизията BG Music Channel.

Името на новата попсензация Ева – с 2 награди от феста, се скандира от тийнейджърите точно толкова силно, колкото преди години псевдонимите Галена и Преслава. Защото парчето й Дали е хит с европейски звук, което звучи добре на български, а може и на всеки друг език. Победителка в надпреварата стана Клавдия (малкото момиченце от Мюзик академи преди 12 години). Отличена беше и Дива вокал, Джей Джей показа, че може да пее добре, Дороти също е хит.

Но голямата звезда беше Гери – Никол, която в момента бие по популярност всички останали в страната, а  в Сандански беше специален гост.

Летният театър, който по принцип сме свикнали да виждаме на екрана като запазеното място на Пирин фолк (3-та награда в първото му издание преди четвърт век печели самата Лили Иванова), отново се изпълни до краен предел с публика. Но поколения по-млада от зрителите на другия. Въпреки това тя показа уважение към новите стари – завърналите се след 20 г. на сцената Боби и Заки, които бяха в журито, но и пяха. Както и към Теди Кацарова, също арбитър на по-младите си колеги, изпълнила огломното пространство в парка на Сандански със своя топъл глас на живо, както малко дами в България могат.

Понякога смяната на властта наистина се отразява на духа, защото новият кмет Кирил Котев, сменил старите си колеги със социзлъчване, наистина вкарва и нова енергия.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !