Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Азис гушва 50 000 $ от Хабиби

отпечатай новината

15.06.2017 10:18 | Видян 2154 пъти

Азис гушва 50 000 $ от Хабиби

18 месеца след премиерата си хитът му е продаден в 9 държави

Фолк идолът Азис има повод да празнува – „Хабиби”, песента, вакрала го в касация на New York Times за музикални диктатори през 2016-та, може да му донесе около 50 000$ печалба от YouTube. „50 милиона гледания за година и половина! „Хабиби” - много мога да кажа, но както забелязвате си мълчa.

Май е време да се захващам с нова песен?!”, написа Костинбродския славей под благодарствено меме с колосалната цифра във Фейсбук. Хитът имаше световен отзвук в социалните мрежи, като освен от свои колеги фолкидолът получава клипчетa с преизпявания на шлагера от Тайланд, Виетнам, Турция и Англия.

Това настървява още повече интереса на воайорите към оригиналното видео, а оттам скача и приходът, който звездата ще прибере от авторски права. По груби сметки минималната сума, която един БГ артист получава за 1000 гледания, е около $1, научи „Монитор” от сигурни източници в музикалния бранш.

Вече 9 държави са закупили правата на „Хабиби”, а заради грандиозния й успех хамелеонът на поп-фолка с железен бизнес нюх бе заявил на феновете си, че ще мълчи поне година, за да се разгърне напълно потенциала на песента.

Баладата отприщи лавина от истерия и обожание по Азис в Турция, където той пее вече през месец в клубове с капацитет от минимум 2000 души и винаги е посрещан като световна звезда – ескортиран е с хеликоптер, разхождан е из града с лимузина, а гримьорната му в заведението винаги е с размер на тенис корт.

Тази пролет, година след като даде интервю за турската CNN, Азис получи поредното признание от чужда медия

– румънската национална телевизия Antena 1 направи филм за него. В севрната ни съседка Васко мачка конкуренцията с друг свой шлагер - „Сен Тропе”, чиито кавър бе записан от местен изпълнител.

Източник и снимка: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !