Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Дружбенци са готови да блокират булевард Цветан Лазаров

отпечатай новината

15.06.2017 13:56 | Видян 847 пъти

Дружбенци са готови да блокират булевард Цветан Лазаров

Заради продължаващото бездействие на държавната и общинска власт, дружбенци са готови да блокират столичния булевард Цветан Лазаров. Вече седми месец хората от Дружба 2 и 1 нямат нормален пешеходен достъп между двата квартала. Дружбенци са принудени да пресичат неправилно именно булевард Цветан Лазаров, за да стигнат от единия до другия квартал. Кметът на район Искър – Ивайло Цеков, който е съдействал за затварянето на пътя не дойде по време на 11-ия протест на хората от квартала. Заради неговото бездействие ще бъдат сезирани и европейски институции.    

Следващият протест е насрочен за 28-ми юни (сряда) от 19.00 часа, отново до затворения път от страната на Кауфланд.

Началото на протестите беше поставено на 21-ви декември 2016 г., но и досега алеята продължава да е затворена. Въпреки, че собственикът на имота писмено обеща, че ще бъде отворена на 20-декември 2016 г., то това не се случи и протестите продължават и до днес.    

Освен това в Дружба 2 се подготвя ново мащабно застрояване, което ще унищожи и малкото останали зелени площи. Първият удар ще бъде по линията на метрото, където вече земята е почти изцяло частна собственост.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !