Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Най-продаваната авторка за 2016 г. се завръща

отпечатай новината

19.06.2017 16:39 | Видян 1217 пъти

Най-продаваната авторка за 2016 г. се завръща

На 22 юни излиза дългоочакваната нова книга на Джоджо Мойс – Сама в Париж. Авантюристичен, забавен и очарователен, сборникът с две новели и девет разказа е поредното доказателство, че Джоджо Мойс е една от най-добрите съвременни писателки. В момента тя работи по сценария на Сама в Париж, а филмът се очаква другата година. През 2018-а ще бъде филмиран и романът й Последното писмо от любимия.

Предвид фурора, който предизвика Аз преди теб с участието на Емилия Кларк и Сам Клафлин на голям екран, очакванията на всички за следващите два филма са много високи.  Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 г. Прави успешна журналистическа кариера, но мечтае да стане професионална писателка. Дебютният й роман се радва на положителни отзиви на критиката. Големият пробив за авторката обаче идва с появата на романа Аз преди теб през януари 2012 година.

За кратко книгата се превръща в истинска сензация, оглавява класациите за бестселъри, задържайки се в тях рекордно дълго време. От нея са продадени над 5 милиона екземпляра и е преведена на 38 езика. Медиите на Острова обявиха Джоджо Мойс за „най-добрата съвременна британска авторка“. С романите Аз преди теб, След теб, Момичето, което бях, Последното писмо от любимия, Корабът с булките, Един + един Джоджо Мойс си спечели много верни читатели и в България, които с нетърпение очакват новата й книга – Сама в Париж.

В книгата се разказва за Нел, която е на двадесет и шест и никога не е ходила в Париж. Всъщност не е ходила никъде, защото е скучна и предвидима. И не си пада по изненадите. Или поне така си мислят всички: колегите, приятелят й Пийт и дори собствената й майка! Нел организира романтично пътуване до Париж, за да им докаже, че грешат. Пийт обаче се отказва в последния момент и тя се озовава сама в Града на светлината. Нел не говори езика и се срамува дори да си хване такси.

Решава да се прибере в Англия още на следващия ден и да се преструва, че това пътуване не се е случвало. Атмосферата и красотата на Париж обаче я привличат неудържимо и я преобразяват. За пръв път в живота си Нел се осмелява да действа импулсивно и да се наслаждава на мига. Тя осъзнава, че харесва новото си независимо и дръзко „аз“ много повече от старото. Запознава се с привлекателния французин Фабиен и е напът отново да повярва в любовта, но съдбата има други планове. Ще се окаже ли това най-вълнуващият уикенд в живота й?


автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !