Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Филмът Слава с наград в Болония

отпечатай новината

20.06.2017 17:37 | Видян 1472 пъти

Филмът Слава с наград в Болония

Слава е български игрален филм от 2016 година на режисьорите – Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Наградата от кинофестивала в Болоня е поредното признание за екипа на филма.

Това е вторият филм от планираната трилогия на двамата режисьори. Филмът взима участие в множество филмови фестивали по света, като прави дебюта си на кинофестивала в Локарно на 4 август 2016 година.

В България прави официалния си дебют на фестивала Киномания на 17 ноември 2016 година, като преди това е показван на фестивала Златна Роза. Историята разказана в лентата е за железопътният работник Цанко Петров (Стефан Денолюбов), който намира голяма сума пари на релсите, но вместо да ги вземе за себе си, решава да уведоми властите.

Заемащата висок пост в министерството на транспорта – Юлия Стайкова (Маргита Гошева) решава да се възползва от тази ситуация като обяви Цанко за герой с цел да отвлече вниманието от корупционен скандал.

Филмът има награди от фестивала в Задара, Хърватия, фестивала Киненова в Скопие, голямата награда на международен филмов фестивал Хемптънс в САЩ и Диплом на Федерацията на кинообществата от кинофеста в Локарно, Швейцария.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !