Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Тео Ушев отказа на Sony и Dream Works

отпечатай новината

21.06.2017 11:05 | Видян 1261 пъти

Тео Ушев отказа на Sony и Dream Works

Българският аниматор Теодор Ушев, чийто късометражен филм „Сляпата Вайша” получи номинация за „Оскар” тази година, е отказал предложения за работа на продуцентите-гиганти Dream Works и Sony Pictures. “Там не те хвърлят направо на големите филми. Рисуваш първоначално някакви кадри.

Няма как да се откажа и от „Физика на тъгата”, която отново разработваме заедно с писателя Георги Господинов”, обоснова решението си Ушев пред bTV. Окончателно филмът му романа на родния автор ще стане готов след около две години, а с музика в него отново ще се разпише и Никола Груев-Котарашки.

За „Физика на тъгата” Ушев използва техниката енкаустика, позната в изкуството още от 11 в., когато с нея са боравили египтяните. „Това ще бъде първата анимация, която е създадена по този начин. Реално се рисува с горещ восък, като се добавят и различни пигменти.

Няма абсолютно никаква компютърна намеса, а по ирония на съдбата, работата без компютър ми отнема по-малко време”, добави още базираният в Канада творец.

През отминалия уикенд в Пловдив той отдели няколко часа в раздаване на автографи по време на премиерата на самостоятелното издание на книгата „Сляпата Вайша”. „Имах неблагоразумието да нарисувам по нещо на 2-3 деца и после всички искаха рисунка. Все още си движа трудно ръката”, намигна Ушев.

Междувременно скоро се очаква да се проведе и премиерата на филма му, който през февруари бе сред фаворитите на наградите „Оскар”, във версия с добавена реалност.

Източник и снимка: monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !