В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Сините в Hell's Kitchen загубиха...

Славейко, един от най-опитните готвачи в отбора на...

Софиянци заявиха, че паметникът 1300 години България трябва да бъде запазен и реставриран

отпечатай новината

21.06.2017 14:36 | Видян 1015 пъти

Софиянци заявиха, че паметникът 1300 години България трябва да бъде запазен и реставриран

Сигнали за спрени от движение стари автомобили, които заемат места по паркингите и пречат, подадоха граждани от различни райони на Люлин. Те информираха народния представител от групата на БСП за България Димитър Данчев и заместник-председателя на СОС от социалистите Милка Христова по време на редовната им приемна на ул. Леге №10. Двамата бяха на разположение на столичани и в продължение на над два часа обсъждаха различни проблеми с тях. Всеки вторник на първия етаж на ул. Леге №10 във времето от 15.00 до 17.00 часа различни депутати и общински съветници провеждат приемни за граждани. Идния вторник на разположение на столичани ще бъдат народният представител Михаил Христов и общинският съветник Владимир Данев.

По проблема с паркираните стари автомобили в Люлин и липсата на каквито и да е дейстивя от страна на кмета на района, Милка Христова се ангажира да провери ситуацията и да намери решение.

По време на приемната заместник-председателят на СОС и депутатът Димитър Данчев получиха сигнал и за имот от 1700 квадратни метра, който се намира до входа на Зоопарка. Според гражданина, който ги запозна със случая, въпросният терен е бил общински и е неправомерно приватизиран. Той предостави документи и настоя Общината да потърси правата си по съдебен ред. Според адвокат Милка Христова в този случай Столична община би трябвало да защити интереса си. Тя се нае да провери този проблем, който вече е със 17-годишна давност и да предприеме действия в тази посока от името на Столична община.

Други софиянци изразиха позиция, свързана с паметника 1300 години България в парка пред НДК. Според тях трябва да бъде запазен и реставриран.

Въпроси, засягащи топлофицирането и газифицирането на стари блокове в квартал Лозенец също беше предмет на коментар по време на приемната. Милка Христова и Димитър Данчев обещаха да проверят възможностите за разрешаване на проблемите и да информират гражданите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !