Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Златната ябълка събира $15 хиляди за пилотен епизод

отпечатай новината

22.06.2017 15:14 | Видян 1097 пъти

Златната ябълка събира $15 хиляди за пилотен епизод

Екипът на анимационния сериал „Златната ябълка” удължи срока за събиране на средства за завършване на пилотния си епизод. Първата серия от продукцията, вдъхновена от народния ни фолклор, трябваше да бъде с времетраене 24 минути. След като пуснатата краудфъндинг кампания успя да събере 30 хиляди долара, които обаче все още не достигат за реализацията на епизода, той ще бъде съкратен на половина.

„БНТ пое ангажимент да стане наш ко-продуцент и обеща да осигури 20% от нужния ни бюджет за пилотен епизод, когато намерим останалите 80%. В анимацията, пилотният епизод е ключ, който отваря вратите към сключване на договори за ко-продуцентство и разпространение.

Въпреки че водим активни преговори с няколко големи международни компании, имаме нужда от завършен пилотен епизод, за да продължим”, отбелязват от студио „Змей” - идейните двигатели на „Златната ябълка”. Кампанията в платформата Indiegogo е вече подкрепена и от номинирания за „Оскар” аниматор Том Мур (The Secret of Kells и Song of the Sea).

Необходимата сума за завършването на съкратения първи епизод е 15 хиляди долара, а средства за целта ще бъдат събирани и по време на ON! Fest 2017. Събитието ще се проведе този уикенд в Интер Експо Център, а всички присъстващи ще могат да подадат ръка на проекта, като закупят част от мърчандайз продуктите – плюшени играчки, книгата The Art of The Golden Apple, създадена около късометражната лента „Легенда за първия кукер” и др.

Източник и снимка: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !