Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

20% заетост на хотели по морето

отпечатай новината

23.06.2017 13:33 | Видян 3110 пъти

20% заетост на хотели по морето

Снимките с празните плажове в Созопол, Свети Влас, на Градина като фон за проверката на министъра на туризма Ангелкова, които пуснахме преди дни, се оказват художествена илюстрация на безрадостните данни, че хотелите ни по крайбрежието в момента имат 20% заетост. Независимо от вчерашните изявления на ресорния вицепремиер Симеонов за 30-40-50% ръст.

Ето какво пише с числа и факти вестник Стандарт, чийто туристически редактор Наталия Малчева е експерт №1 в бранша: "Голямата вълна от туристи, които очаквахме по морето през това лято, май ни подмина. Прогнозираният от министерството на туризма ръст от 30-40% няма да се случи, категорични са хотелиери и ресторантьори от курортите ни. Близо месец след началото на сезона цифрите показват, че ако има увеличение на гостите, то ще е с не повече от 5-6%. При това в сравнение с един от най-лошите сезони през последното десетилетие - миналогодишния.

"Надяваме се да достигнем нивата поне от 2103 г., когато лятото бе по-успешно в сравнение с 2014-а", каза Атанас Карагьозов от Съюза на хотелиерите в Златни пясъци, който следи бизнеса в комплекса "Св. св. Константин и Елена". Според всички от бранша обаче печалбите ще отбележат още по-малък ръст, тъй като разходите се увеличават, а приходите не растат съществено.

"Наистина, през юли и август курортите ни ще са пълни. Но това се случва всяка година - независимо дали има криза, или не", обясни председателят на Българския съюз по балнеология и спа Стефан Шарлопов. Според него не се ли направи нещо за удължаване на сезона и привличане на повече туристи от май до юни и от септември до октомври, няма как лятото наистина да е добро за бизнеса. Официалните данни от регистрираните и настанени летовници сочат, че към 15-16 юни те са били по-малко, отколкото по същото време през миналата година.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !