Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

БГ председателство на ЕС без английски език - ще бъде весело

отпечатай новината

26.06.2017 16:51 | Видян 1310 пъти | Гласували 1

БГ председателство на ЕС без английски език - ще бъде весело

Премиерът, 3 от 4 вицепремиери (за външния министър се разбра едва сега), огромната част от министрите, включително онези, които ще водят най-важните ресорни съвети на ЕС само след 6 месеца, всички те не говорят или само си мислят, че говорят английски език.

Ама в Брюксел не ги разбират, също както и кандидатката ни за еврокомисар, набутана в най-англоезичния възможен ресор. А именно езикът на Шекспир е основният работен за Евросъюза, на него се пишат и тоновете документи, които тези хора ще трябва не само да могат да четат, особено поверителните, но и да разбират, та да вземат решения, отнасящи се до 500 милиона души.

Още по-лошото е, че преобладаващата част от тях не говорят не само английски, а и никакъв друг западен език. А казват, че били евроатлантици. Съгласяваме се, разбира се, но с трепет очакваме как ще се забавлява на наш гръб цяла Европа от 1 януари, когато ще й бъдем шефове.

Като в детското шоу от соца "При нас е весело". Апропо, още в събота влизаме като "подгответа" да се учим да я ръководим ЕвропаТА в т.нар. Тройка. Де да беше жив бай ни Ганьо, който пръв проправи този път, та да ни види сега! Булгар, булгар, дет' се вика...


автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !