Бой бандата Cool Kid$ излиза на...

Момчетата от Cool Kid$ правят заявка пред българската...

Преслава записа дует с Кеба

Един от най-дългоочакваните дуети в поп-фолка за 2018...

3 млрд.лв.в китайски суперкомплекс до София

отпечатай новината

27.06.2017 14:04 | Видян 2180 пъти | Гласували 2

3 млрд.лв.в китайски суперкомплекс до София

Първият в Европа интелигентен град ще бъде изграден в България. Проектът е под името Света София и ще бъде осъществен в с. Равно поле до столицата в рамките на стратегическата китайска инициатива Един пояс – един път. Изграждането му бе договорено между компаниите Bulgaria Development Holdings Limited (BDHL) и ZTEICT в рамките на форум за международно сътрудничество в Пекин, където двете компании подписаха документ за стратегическо партньорство.

Проектът ще има ключово значение за бизнес контактите между Европа и Азия и ще бъде модел за търговско-развлекателен комплекс. Интелигентният град ще бъде разположен на внушителната площ от 1.56 млн. кв. м.
Компанията BDHL, основана в България през 2014 г., е собственост на Capital Concept Limited с основна цел набиране на инвестиции за изграждането на комплекса.

Първата фаза на проекта възлиза на 1.5 млрд. евро, като в тази сума са включени изграждането на луксозен хотел с близо 2000 стаи, първокласен изложбен и конгресен център с площ 65 000 кв. м, бизнес квартал с 4-6 офис сгради клас А, многофункционална закрита част, най-големият в света закрит аквапарк, мега мол и голф игрището Света София.

Форумът в Пекин е най-значимата проява от основаването на Един пояс – един път през 2013 г. Това е най-мащабната и стратегическа китайска инициатива за международно и регионално сътрудничество. 29 държавни и правителствени ръководители и 1200 делегати присъстваха на събитието, сред които китайският президент Си Дзинпин и руският му колега Владимир Путин.

Споразумението за партньорство между BDHL и ZTE е сред най-важните през последните години в развитието на Един пояс – един път и плановете за сътрудничество 16+1 между Китай и Централна и Източна Европа, а България има безспорно стратегическо местоположение за Един пояс – един път.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !