Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Двойно повече туристи в София от миналата година

отпечатай новината

27.06.2017 14:35 | Видян 3069 пъти

Двойно повече туристи в София от миналата година

Туристите в София са почти двойно повече от миналата година, показват както данните на Националния статистически институт, така и приходите от нощувки в столицата.

Така например последната информация за март показва, че в града ни пренощувалите в хотели туристи са били над 90 000 при близо 49 000 за същия месец на 2016 г. Съответно постъпленията от тях са били за 12.87 млн. лв. при 7.84 млн. лв. през март миналата година.

Тенденцията за нарастване на пътуванията е валидна и за предходните месеци. През февруари в хотелите са пренощували близо 79 000 души при 44 000 година по-рано. Съответно това е довело и до ръст на приходите от нощувки.

Освен заради раздвижването на пътуванията по работа хотелиерският бизнес в София отчита сериозно увеличение и заради огромния скок на краткотрайните почивки след експанзията на нискотарифните превозвачи.
Eвропейската хотелиерска индустрия отчита ръст във всеки от ключовите показатели за ефективност през първите четири месеца на годината - заетост, средна дневна цена и годишен приход от налична стая.

Същевременно 12 европейски града са достигнали рекордни нива на годишния приход от стая, като София е с второто най-голямо процентно увеличение, сочат данните на анализаторската компания STR. През април средната заетост на хотелите в Европа е нараснала до 65.6%.

Данните на STR показват, че според показателя годишен приход от налична стая (RevPAR - това е съотношението между общия приход и наличните стаи в хотела), който е и най-важен за хотелиерската индустрия, през април 12 града са достигнали рекордни нива. Сред най-бързо растящите е и София, която излиза на второ място с увеличение от 20.1% на годишна база. Изчислено в български левове, приходът от налична стая през месеца е бил 90.73 лв., сочи информацията.

По-голямо увеличение е постигнала единственото Лисабон, където ръстът на показателя е бил с 22.1% до ниво от 67.31 евро, сочат още данните.



автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !