Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Вяра: шеф на Нова, Куши или Бойко – на БНТ

отпечатай новината

28.06.2017 18:00 | Видян 2732 пъти

Вяра: шеф на Нова, Куши или Бойко – на БНТ

Вяра Анкова, която вече повече от година след изтичането на втория си мандат продължава да управлява БНТ, най-вероятно ще оглави Нова телевизия, след като Съветът за електронни медии й избере наследник до дни, ако се вярва на последните кулоарни клюки в тв безнеса. В същото време за нейния стол първоначално анонсираният фаворит Коко Каменаров, който беше близък до досегашната шефка, се сблъскал с препятствия във вид на лобита и в момента акциите му падали.

Най-силни били шансовете на двама кандидати от многото. Единият е водещият на Панорама в последните 16 години Бойко Василев. За него вече сме писали като важна номинация и който отново се състезава с направилия го журналист Иван Гарелов, от чиято школа излезе и Бойко, но и много по-ярки имена в професията като Елена Йончева, Валя Ахчиева и безброй други. Василев обаче има значително по-големи шансове за поста от стария майстор.

Другият фаворит е по-изненадващият жокер Емил Кошлуков. Около него обаче има няколко неясноти. Едината е битността му на изпълнителен директор на ТВ 7 малко преди нейното обявяване в нестъстоятелност. По закон мениджъри на фалирали фирми поне петилетка напред нямат право да управляват други, ако става въпрос за участие на държавата или общината в дружествата, пък и иначе. Напомняме, че опитът на Кошлуков в медиите, където той няма професионална експертиза, се заключава в съдружието му с бивштна манекенка Виолета Сечкова – съпруга на приближения до премиера в първия му мандат бизнесмен Александър Сталийски. Напомняме, че при фалита на КТБ, която финансираше и ТВ7, в банката се оказаха 30 млн. депозити на семейството.

Другият въпрос около общественика, наричан от приятелите Куши, е каква точно е образователната степен на Кошлуков? Според негови стари сподвижници от годините му в Америка, където бе пратен в зората на демокрацията като млад кадър на тогавашното СДС да се учи, наистина е доста интересна – направо интригуваща тема.

В случая важна подробност от пейзажа е обстоятелството, че поради неизпълнение от СЕМ на законови разпоредби, целият избор на нов директор на БНТ може да се окаже предварително опорочен и „следварително” отменен, както уточни понеделник пред BIT представител на Алтернативния СЕМ.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !