Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Холи Бери: Оскарът нямаше смисъл

отпечатай новината

30.06.2017 15:52 | Видян 2055 пъти

Холи Бери: Оскарът нямаше смисъл

Холи Бери, която стана първата тъмнокожа изпълнителка на големия екран, получила награда "Оскар" за най-добра актриса в "Балът на чудовищата", 15 години по-късно казва, че това признание "не означаваше нищо". В скорошно интервю актрисата разсъждава за триумфа си през 2002 и церемонията за връчване на Оскар-ите през 2016, към която бяха отправени обвинения в дискриминация, пише actualno.com.

Оттогава досега няма друга тъмнокожа актриса, отличена с "Оскар" за главна роля, припомня БГНЕС. Номинираните са били общо осем. "Вярвах, че наградата има смисъл, но се оказа, че не е така. Бях дълбоко засегната и разстроена от този факт. Това ме вдъхнови да поема по друг път, сега искам да стана режисьор. Искам да дам възможност на чернокожите", мотивира се Холи Бери.

Тя смята, че чернокожите биха имали повече шанс да печелят награди в киното, ако присъстват по-широко в други професии, свързани със седмото изкуство. Холи Бери се обяви против пластичната хирургия В сряда стана известно, че американската академия за кинематография ще приеме 774 нови членове, 30% от които са афроамериканци.

Снимка: Getty Images/Guliver



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !