Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Може би утре на Мартин Илиев е най-добрият български късометражен филм

отпечатай новината

05.07.2017 15:19 | Видян 799 пъти

Може би утре на Мартин Илиев е най-добрият български късометражен филм

14-тото издание на IN THE PALACE International Short Film Festival завърши с официално закриване в Балчик. На специална церемония пред стотици гости и участници във фестивала бяха отличени тазгодишните победители в категориите най-добър късометражен игрален, документален и  анимационен филм, избрани от международното жури. Бяха обявени и фаворитите от международната и националната селекция, предпочетени с тайно гласуване от публиката в София, Велико Търново и Варна.

Те бяха удостоени с наградите на общините – София – творчески град на киното на ЮНЕСКО, Велико Търново – Царев град и Наградата на община Варна. Почетен гост на официалната церемония беше заместник-министърът на културата Румен Димитров, който закри тържественото награждаване със специално обръщение към младите творци и любители на седмото изкуство, като изрази подкрепата си и изтъкна значимостта на развитието и популяризирането на късото кино у нас. В церемонията взе участие и Жени Михайлова – директор на Държавен културен институт - Културен център Двореца в Балчик.   

За най-добър игрален филм бе избран Обикновен живот на Соня Роланд от Франция. От българската състезателна програма журито избра игралният Може би утре на режисьора Мартин Илиев. Второто място взе Любов на Боя Харизанова, който бе избран за фаворит и от публиката във Велико Търново и Варна. Третото място в нациолния конкурс си поделиха На червено на Тома Вашаров и Добри на Орлин Милчев.    

От международната селекция за най-добър документален филм бе избран френският Тук никой не умира на Симон Панай, а за най-добър анимационен – полският Вълнени болтчета на Бартош Кеджерски.   

Журито отличи със специална награда и игралната продукция от Нова Зеландия на режисьора Айвън Бардж Мадам Блек.   

Публиката в София избра испанската анимация Еднакви на Рафаел Мартинес Лара и Рафа Кано Мендес и На червено на Тома Вашаров. Почитетелите на късометражното кино във Велико Търново и Варна избраха  Любов на Боя Харизанова, а от международния конкурс предпочетоха игралния Бон воаяж на швейцареца Марк Уилкинс и игралния Гарваните на австралийката Дженифър Перът.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !