Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Татяна Лолова открива фестивала Арт Поток

отпечатай новината

12.07.2017 12:57 | Видян 1549 пъти

Татяна Лолова открива фестивала Арт Поток

Фестивалът Арт Поток, който се организира от Hacienda и Община Царево се открива на 14 юли от 19:00ч. с изложбата Стефан Божков и приятели. В Общинския Исторически Музей ще бъдат изложени творбите на над 20 утвърдени и млади художници, сред които: Александър Балкански, Борис Праматаров, Валери Чакалов, Велизар Кръстич, Виолета Заранкова, Георги Миленов, Горан Тричковски, Деян Енев, Евгени Йонов, Емануела Ковач, Зоран Мише, Камен Старчев, Кольо Карамфилов, Красимир Добрев, Красимир Карабаджаков, Моника Попова, Николай Бузов, Нина Ковачева-Нина, Павел Целковски, Ралица Стоицева и Саша Панчич.

Експозицията ще представлява микс от различни стилове, в която е застъпена вечната тема за любовта и отношенията между хората. В петък /14юли/ от 21:00ч. в читалище Георги Кондолов - Царево ще се играе постановката Дуенде от Фредерико Лорка. Моноспектакълът с участието на Татяна Лолова е един от гвоздеите в програмата на културния фестивал.

На 15 юли от 21:00ч. ще е премиерата на Ако Роналдо беше Чехов от Кенан Тополян, постановка на Хасковския драматичен театър. На 20 юли от 21:00ч. жителите и гостите на Царево ще се насладят на пиесата Дубльори от същия автор, постановка на Елин Рахнев и с участието на актьорите от Хасковския театър. На 21 юли на сцената излизат любимите на всички актьори Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов.

Тримата ще участват в постановката Мъжът на жена ми от Миро Гарван, постановка на Мариус Куркински. Финалът на театралния маратон ще е на 22 юли от 21:00ч. Той е запазен за голямата Стоянка Мутафова и култовото представление Госпожа Стихийно бедствие от Алдо Николай. Традиционното литературно четене с поета и драматург Елин Рахнев ще се състои на 16 юли от 22:00ч. в Hacienda Beach-Лозенец.

Това лято, платформата Пощенска кутия за приказки също ще се включи във фестивала на изкуствата Арт Поток. Лятното кино в Царево ще отвори врати на 19 юли точно в 20:00ч., а четенето ще започне в 21:00ч. В него ще се включат Белослава, Ники Станоев, Камен Алипиев- Кедъра, Димитър Калбуров, Мила Михова, Людмила Сланева, Гери Турийска и Ясен Козев.

По време на феста за първи път ще се състои и общ концерт на култовите български рок-групи Ера, Тангра и Гравити Ко, които се събират специално заради Арт Поток. Фронтмените Димитър Ковачев-Фънки, Станислав Сланев-Стенли, Иво Чалъков и Стефан Попов вече подготвят специален репертоар за първата си съвместна изява. Рокаджиите ще очакват своите фенове на 19 юли от 23:00ч. в Лятното кино на Царево.

Това лято стартира и инициативата Prey for Bulgarian poetry. Седем популярни личности са подбрали части от произведения на седем български поети, вдъхновени от морето и любовта. През седем поредни четвъртъка, по улиците на Царево и Лозенец, на разрешените за това места, ще бъдат разлепени плакати с отпечатаните стихове.

"Вярваме, че ще накараме много от минувачите да спрат и отделят по няколко секунди, за да прочетат уникалните стихове. А и също, че всеки, който се докосне до поезията, ще стане малко по-добър, по-усмихнат и влюбен в човека до себе си и морето“, споделя автора на идеята Димитър  Тодоранов.

Произведенията са избрани от: Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, Джими Найденов-преподавател по журналистика, Димитър Тодоранов – Hacienda, Любо Киров - музикант и певец, Митко Щерев - композитор, Роси Кота - писателка на приказки, Стефан Божков – художник и Татяна Лолова – актриса.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !