Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Юлиан Вергов в европейска премиера на Аполония

отпечатай новината

12.07.2017 15:44 | Видян 2028 пъти

Юлиан Вергов в европейска премиера на Аполония

Празниците на изкуствата „Аполония“ от 26 август до 5 септември ще представят 73 събития в различни арт сфери. Фестивалът ще събере в Созопол някои от най-големите имена в българското и чуждестранното изкуство, за да представят актуалните си творчески проекти. Музика, кино, литература, театър, фотография, балет са само част от наситената програма. Закупилите „златен билет“ срещу 360 лв. получават както пълен достъп до всички събития на форума, така и по-голям шанс да бъдат свидетели на изненадите, обясняват организаторите.

„Аполония“ се открива с концерт премиера на „Мистерията на българските гласове“ под диригентството на Дора Христова. Следващите вечери на сцената на Амфитеатъра ще излязат любими изпълнители като Лили Иванова, Камелия Тодорова, Орлин Павлов, Люси Дяковска. Премиерен концерт за България и Европа ще изнесе и камерният ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров.

Театралните постановки и кино прожекциите ще бъдат на сцената на читалище „Отец Паисий“. Специално внимание привлича премиерата за Европа на „Class“ от Чарлс Еверед с Юлиан Вергов и Мила Люцканова под режисурата на Владо Пенев. Това е история за театъра и хората, които го създават и за които той е съдба. Главните герои са актьори: той е най-добрият учител по актьорско майсторство в Ню Йорк, а тя е млада, много популярна филмова звезда. Двамата стават участници в житейски спектакъл, чиито край се оказва непредсказуем. Продуцент на постановката е самият фестивал.

В Археологическия музей акцент ще е класическата музика с множество български изпълнители, връщащи се в родината специално за арт събитието. В Художествената галерия писателите Захари Карабашлиев, Милен Русков, Александър Секулов и др. ще представят най-новите си произведения.

Джаз концертите на Живко Петров, Ангел Заберски, братя Владигерови и т.н. ще се състоят в Клуб „Аполония“/Сцена ОББ.

Източник и снимка: monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !