Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Джеймс Патерсън с нов роман

отпечатай новината

21.07.2017 12:28 | Видян 2043 пъти

Джеймс Патерсън с нов роман

На 27 юли излиза Справедливостта на Крос - новата книга на бестселъров автор №1 в света - Джеймс Патерсън, с печата на издателство Хермес. Алекс Крос пристига в родното си градче за пръв път, след като го е напуснал преди повече от трийсет години. Но той не идва просто да посети роднините си.

Братовчед му – Стефан, е арестуван по обвинение за убийство на момче от местната гимназия. Солидните доказателства срещу него и досието му с дребни провинения правят вероятността за смъртна присъда съвсем реална.

Детектив Крос се заема да проучи обективно обстоятелствата около убийството на момчето и те го насочват към местните наркодилъри. Докато обаче разплита нишките на случая, той научава потресаваща тайна за родителите си, която всички са пазели от него до този момент.

Алекс с ужас разбира, че баща му е убил майка му. Или поне такава е официалната версия. Крос е решен на всичко да разбере цялата истина за тази семейна трагедия. Междувременно трябва да помогне и на Стефан, който, както изглежда, е натопен за убийството на момчето.

Откакто Джеймс Патерсън написва първия си роман, спечелил наградата Едгар за дебют през 1977 г., от книгите му са продадени над 300 милиона екземпляра. Той е автор на някои от най-популярните криминални поредици, както и на няколко детско-юношески серии.

Днес Джеймс Патерсън е най-продаваният писател в световен мащаб и може да се похвали с невероятни постижения, сред които: През последните години Патерсън е имал повече бестселъри №1, отколкото Джон Гришам, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун, взети заедно!

Авторът заема шесто място в класацията на най-богатите знаменитости в света на авторитетното списание Форбс и британския всекидневник Индипендънт. За разлика от повечето си успели колеги, основните доходи на Патерсън идват от продажбата на книги.

Освен това, през 2016 г. Патерсън оглави списъка с най-високоплатените автори за трета поредна година. Джеймс Патерсън влезе в рекордите на Гинес с 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на Ню Йорк Таймс, и общо 45 заглавия, попаднали в същата класация. От 2006 г. насам всеки седемнадесети продаден роман с твърда подвързия е бил написан от Патерсън.

Джеймс Патерсън е писателят, чиито книги са най-често вземани от библиотеките в САЩ и Великобритания. Статистиката сочи, че при електронните книги създателят на Алекс Крос отново заема челната позиция по приходи.

През ноември 2012 г. се състоя българската премиера на филма Детектив Алекс Крос по романа Крос на Джеймс Патерсън. След Завръщането на Паяка и Целуни момичетата това е третият филмиран бестселър на автора.

Бестселъров писател №1 в света се е посветил и на редица каузи в подкрепа на четенето, като една от мисиите на автора през последните години е стимулирането на четенето при децата. Сайтът, учреден от Патерсън – Read Kiddo Read (ReadKiddoRead.com), помага на родители и учители да възпитат у децата любов към книгите, като ги запознават с четива, които самите деца намират за интересни и вълнуващи.

Според Джеймс Патерсън изграждането на читателски навици от ранна детска възраст е определящо за успеха на един човек. Писателят е известен и със своята мащабна дарителска дейност. Последната му инициатива беше програмата за субсидиране на независими книжарници в САЩ и Великобритания, чието дарение бе на стойност 1 250 000 долара.

Заради нея през 2015 г. на Джеймс Патерсън беше връчена награда за цялостен принос към литературната общественост.

„Искам да окуража всички талантливи хора, присъстващи тук, да се превърнат в деятели. Има толкова много да се направи. Нека намерим начин да превърнем цели поколения в запалени читатели, които не избягват посещенията в библиотеките и книжарниците“, каза Патерсън на церемонията по връчването.

Авторът на бестселъри, освен като добър писател и книжен деятел, е известен и с някои свои ексцентрични идеи. Една от тях буквално разтърси книгоиздаването: първата експлодираща книга – романът Private Vegas на Джеймс Патерсън. Тя трябва да бъде прочетена в рамките на 24 часа, след което ефектно експлодира.

Таймерът не може да бъде спрян, а веднъж задействан, не може да се отмени. Патерсън определено знае как да стимулира адреналина на читателите си.За последните десет години Джеймс Патерсън е натрупал лично състояние от 700 000 000 долара.


автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !