На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Асен Блатечки: Знаех, че ще бъда мечка още преди ВИТИЗ

отпечатай новината

31.07.2017 09:48 | Видян 2145 пъти

Асен Блатечки: Знаех, че ще бъда мечка още преди ВИТИЗ

Определението „мечка“ за актьор, който става популярен от малкия екран и вкарва хората в театъра, е откровен комплимент за Асен Блатечки. „Преди ни наричаха маймуни. Това са обикновено най-добрите хора в бранша. Аз знаех, че ще бъда мечка още преди ВИТИЗ.

Така съм възпитан, с каквото и да се захвана да съм най-отгоре. Така беше и със спорта, гонех план максимум.“, обясни пред БНТ Асен. Той посрещна с насмешка старо изказване на бившия министър на културата Вежди Рашидов, че творци като него са светъл пример за успешен бизнес модел и изкарват по 50 – 100 000 лв на месец (б..а около скандала с одитора, скочил на Бургаския театър за това, че не е обявена обществена поръчка за ролите на Блатечки, вземащ по 20 000 годишно хонорар за ролите си там).

„Със 100 000 лв добре е да си живее човек. И аз ще мога така. Изкуството не може да бъде бизнес в България заради малкия пазар, но смятам, че е нормално човек да получава максимума пари за това, в което е добър. Иначе аз никога не съм държал на парите, за мен е по-важно да съм свободен. Ако в театъра се закучат нещата нямам проблем да стана хамалин и пак ще взимам по 100-200 лв на ден.“, категоричен е Блатечки.

В момента той довършва английската версия на филма „Бензин“, който за премиерния си уикенд в края на пролетта събра 25 000 души и това го превърна в най-гледната бг продукция за последните седем години.  

Източник и снимка: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !